Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

abdij.jpgDankzij de grote belangstelling voor de lezing van Kader Abdolah op maandag 6 oktober in de abdijkerk van Berne te Heeswijk, is het programma verder aangevuld door organisator Berne Anders. Naast de inleiding “Over God gesproken” - die om 20.00 uur begint - is er na een thee- en koffiepauze ook ruimte gereserveerd voor een uitgebreide vraag- en antwoordronde. Daarin beantwoordt de Iraans-Nederlandse romanschrijver, columnist en dichter uw vragen. Verder heeft Boekhandel Berne in samenwerking met Berneboek.com een stand ingericht met werk van Abdolah. De schrijver zal daar zijn werk signeren.  

“Over God gesproken” luidt dus het thema van de lezing van Kader Abolah. De van oorsprong Iraniër vertelt over hoe hij God ziet en beleeft. De lezing is interessant in het licht van zijn werk van de laatste jaren. In 2005 verscheen de lovend ontvangen roman ‘Het huis van de moskee’. Onlangs verscheen in één verzamelcassette de roman ‘De Boodschapper’ met een hertaling van de Koran. ‘De Boodschapper’ gaat over het leven van de profeet Mohammed gezien door de ogen van Zeeëd, de kroniekschrijver en de man die Allah’s openbaringen verzamelt in een nieuw boek: de Koran.

 

Er zijn in de voorverkoop nog kaarten verkrijgbaar bij Boekhandel Berne à 10 euro, dit is inclusief koffie en thee. Reserveren kan ook bij Frank Kazenbroot in de Abdij van Berne of per e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Kader Abdolah

Kader Abdolah is het schrijverspseudoniem van de Iraanse balling Hossein Sadjadi Ghaemmaghami Farahani (Iran, 1954). Hij werd geboren in Arak in de streek Farahani, waar de islam streng wordt nagevolgd. De jonge Abdolah droomt ervan schrijver te worden, net als zijn betovergrootvader Qhaem Megham Ferahni. Hij vecht tegen de dictatuur van de ayatollahs en publiceert ondergronds zijn eerste verhalen. Nadat hij moet vluchten uit zijn vaderland, belandt hij in 1988 in een asielzoekerscentrum in Apeldoorn. Na jaren van hard studeren op de Nederlandse taal - waarin hij van Annie M.G. Schmidt tot poëzie leest – gaat hij in het Nederlands schrijven. Vanaf 1993 publiceert hij diverse romans en verhalenbundels. Ook schrijft Abdolah wekelijks een column in de Volkskrant onder het pseudoniem Mirza.

  

Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl.

Abdij van Berne

Abdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk

0413-299299