Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_20090604-wlu-_abdij_dsc_0001_29.jpgmet Bernard Kersten en muziek van Eleanor de Groot .Het kan u bijna niet zijn ontgaan, november is de maand van de Spiritualiteit. De activiteiten van Berne Anders sluiten - het hele jaar door - naadloos aan op dit thema. Kom eens langs, proef de stilte, voed uw gedachten en kom tot rust.

Op woensdag 19 november bijvoorbeeld, dan is er weer een inspirerend Meditatief Avonduur in de Abdijkerk van Berne te Heeswijk. Een ongedwongen uur meditatie, inspiratie, rust en bezinning met dit keer als thema “Herinnering”.

Want naast de maand van de Spiritualiteit is november ook de maand van het herinneren, het terugdenken aan. Bernard Kersten laat u verschillende facetten van herinneren ervaren, door middel van teksten, stilte en muziek. De prachtige klanken ter ondersteuning van het thema zijn dit keer van blokfluitiste Eleanor de Groot.

Graag ontvangen we u tijdens het Meditatief Avonduur voor een rustpunt in de werkdagelijkse hectiek.  Na afloop van het meditatieve gedeelte in de Abdijkerk is er ruimte om na te praten onder het genot van een kopje thee of koffie in de Bernekringzaal van de abdij. Meditatief Avonduur begint om 20.00 uur, maar u bent al welkom vanaf 19.30 uur. Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Het volgende Meditatief Avonduur is op woensdag 21 januari 2009. Unieke locatieAls locatie voor de succesvolle meditatieve activiteit is bij Meditatief Avonduur gekozen voor het koorgestoelte van de Abdijkerk. Deze wordt speciaal voor de gelegenheid stemmig verlicht, zodat een warme, geborgen sfeer ontstaat. Deze spirituele setting draagt bij tot een avontuurlijk en inspirerend avonduur in de abdij. Berne Anders en de Abdij van BerneDe Abdij van Berne werd gesticht in 1134, toch leeft de Heeswijkse gemeenschap (bestaande uit een dertigtal Norbertijnen) zeker niet in het verleden. Het organiseren van activiteiten in de reeks Berne Anders onderstreept dit. In een samenleving waarin meer en meer behoefte is aan stilte en verdieping, zingeving, liefde en betrokkenheid tussen mensen onderling, in een wereld die zoekt naar God wil de Abdij van Berne een centrum zijn van christelijke spiritualiteit. De abdijkerk wil daarbij een open plek zijn voor gebed, viering van de liturgie, ontmoeting, rust, inspiratie, bezinning, verdieping en diaconie.  Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl.Abdij van BerneAbdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk0413-299299