Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

regenboogviering.jpgDe Regenboogviering van zondag 23 november in de St. Willibrorduskerk in Heeswijk was een sinterklaasviering, maar dan net even anders. Tijdens de drukke Sinterklaasweken gaan de kinderen regelmatig op bezoek bij de Sint. En daarbij worden zij soms overstelpt met cadeautjes. De Regenboogviering stelde in plaats van het krijgen van cadeautjes, het geven van cadeautjes centraal.

Hoe is het om zelf Sinterklaas te zijn. Want Sinterklaas is bijna jarig en in plaats van cadeautjes krijgen, geeft hij ze weg!  Tijdens de viering zongen de kinderen verschillende Sinterklaasliedjes, begeleidt op piano door de 8 jarige Olaf Ketelaars. Ook las een van de kinderen een gebedje voor in het teken van Sinterklaas. Het voorleesverhaal van schrijfster Kim van Kooten, ging over Pom Ti Dom. Een zeer verwend meisje dat aan alles niet genoeg had. Totdat Sinterklaas haar leerde hoe leuk geven kan zijn.

De kinderen die wilde, mochten zelf Sinterklaas spelen. Zij kregen een mijter op en een Sinterklaascape om. Als een echte Sinterklaas haalde zij een cadeautje uit de Pietenzak. Dit cadeautje gaven zij vol trots aan een ander kindje. Pas toen alle kindjes een cadeautje hadden, opende iedereen het pakje. Iedereen kreeg een heerlijke chocoladelolly.

Kindje Wiegen
Op 1e kerstdag is er in Heeswijk, Dinther en Loosbroek, een speciale kerstviering voor de peuters en kleuters; “kindje wiegen”. In 2009 zijn er verschillende Regenboogvieringen gepland. De eerste is op 4 januari. De Regenboogviering is een vrolijke korte viering voor baby’s, peuters en kleuters met hun broertje, zusjes, ouders en grootouders. In de viering wordt op speelse wijze een thema besproken wat op dat moment in het jaar bij de kinderen speelt. Er worden vrolijke kinderliedjes gezongen en er is altijd een doe-activiteit die het thema extra kleur geeft.
Voor meer informatie kunt u bellen met: Manon van de Broek – 0413 – 291 315.