Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

abdij.jpgWoensdag 7 januari 2009 houdt dominee Klaas Hendrikse een inleiding over het thema ‘Over God Gesproken’. Aanvang 20.00 uur in de Abdijkerk van Berne te Heeswijk.

Klaas Hendrikse, predikant in Zierikzee en Middelburg, schreef vorig jaar het spraakmakende boek ‘Geloven in een God die niet bestaat. Manifest van een atheïstische dominee’.

In dit boek schept hij met de nodige humor en relativering zijn orde in de spraakverwarring rond God en zijn bestaan, atheïsme en geloof. Tegen een Bijbelse achtergrond laat hij zien dat God niet bestáát, maar meetrekt met mensen die onderweg zijn. Kaarten voor deze lezing zijn te koop in de boekhandel Berne à 10 euro (inclusief koffie en thee) en ook te reserveren via de abdij door middel van e-mail: stuur het aantal kaarten dat u wenst, uw naam en woonplaats naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en uw reservering wordt verwerkt. De kaarten liggen dan tot een kwartier voor aanvang op naam bij de dagkassa en kunnen daar dan worden afgerekend.

 

God bestaat. Vanzelfsprekend. Met dat gegeven zijn velen gelovig opgevoed. Met het ouder worden boet die vanzelfsprekendheid vaak aan kracht in. Er gebeuren dingen in je leven die je niet met het bestaan van God kunt rijmen. Of hij vervaagt in je eigen drukke bestaan. Geloven in zijn bestaan is wellicht met de huidige stand van de wetenschap ook achterhaald? Nee, God bestaat niet meer. En toch blijft het verlangen naar… Ja, hoe moet je dat noemen? Hem, Haar, Iets, de Bron? En over wat voor ervaring heb je het dan? Klaas Hendrikse vertelt hierover op woensdag 7 januari in de Abdijkerk van Berne te Heeswijk. Ook is gelegenheid tot het stellen van vragen aan de spreker.

 

Berne Anders en de Abdij van Berne

De Abdij van Berne werd gesticht in 1134, toch leeft de Heeswijkse gemeenschap (bestaande uit een dertigtal Norbertijnen) zeker niet in het verleden. Het organiseren van activiteiten in de reeks Berne Anders onderstreept dit. In een samenleving waarin meer en meer behoefte is aan stilte en verdieping, zingeving, liefde en betrokkenheid tussen mensen onderling, in een wereld die zoekt naar God wil de Abdij van Berne een centrum zijn van christelijke spiritualiteit. De abdijkerk wil daarbij een open plek zijn voor gebed, viering van de liturgie, ontmoeting, rust, inspiratie, bezinning, verdieping en diaconie.

 

Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl.

Abdij van Berne

Abdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk

0413-299299