Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

071222-wvdl-winter_13_medium_medium.jpgNa vier jaren van restaureren staat officiële heropening van de Dintherse Sint Servatiuskerk voor de deur. Dat doet de parochie zondag 1 februari met een plechtige eucharistieviering, een receptie voor iedereen en een feestelijke middag voor de tientallen vrijwilligers die afgelopen jaren de helpende hand toestaken.

"Wij zijn trots op het resultaat en we weten dat het zonder de vrijwilligers nooit tot stand had kunnen komen", meent Pastoor Joost Jansen. Tijdens de openingsdag wil de pastoor de kerk nogmaals positioneren als een gebouw voor religieuze activiteiten zoals eucharistieviering, doop en vormsel maar waar ook plaats is voor beschouwende en culturele activiteiten zoals filmvoorstellingen en uitvoeringen. "Deze kerk wil in de veranderende wereld en tijd meegaan. Niet voor niets is het thema op 1 februari: Huis van God, Huis van Dinther."

Tijdens de plechtige mis gaan pastor Manon van den Broek, Antoon Schoonen o.praem., Wim van Meijgaarden sss en pastoor Joost Jansen voor. De mis begint om 10.00 uur. De zang komt van drie parochiële koren: het mannenkoor, het dameskoor en Amicanto. Na afloop van de viering geeft Harmonie St. Servaes in de kerk een miniconcert en de gildebroeders zorgen op het kerkplein voor een vendelhulde. De receptie hierna duurt tot ongeveer 13.00 uur. De feestelijkheden worden afgesloten met een middag voor de tientallen vrijwilligers die afgelopen jaren hebben meegeholpen. Door de festiviteiten op zondag vervalt de zaterdagavondviering.

Bron: Brabants Dagblad, auteur: Peter van der Steen.