Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

abdij.jpgElke derde woensdag van de maand is het tijd voor Meditatief Avonduur in de Abdijkerk van Berne in Heeswijk. Op woensdag 18 maart is het Clazien Pulles die u door dit avonduur leidt met als thema “Voorzienigheid”. 

Dit uur betekent voor u rust en inspiratie op een prachtige plek: het koorgestoelte van de abdijkerk. Diepgang door stilte, teksten en muziek. De meditatieve klanken zijn deze avond van Wilma Diepgrond en Harry van den Berghe; ze bespelen verschillende instrumenten. Clazien Pulles kiest het thema “Voorzienigheid” en zegt daarover: “Onze levensweg voorzien! Voorzienigheid en onze individuele vrijheid een samenspel!? Kies jij de weg of kiest de weg jou?”. Kom langs en laat u meenemen op een avontuurlijk Meditatief Avonduur.
 Meditatief Avonduur, georganiseerd door Berne Anders, is gratis te bezoeken, begint om 20.00 uur en eindigt om 20.45 uur. Na afloop van het meditatieve gedeelte in de Abdijkerk is er ruimte om na te praten onder het genot van een kopje thee of koffie.  Het volgende Meditatief Avonduur is op woensdag 16 april. Unieke locatie
Als locatie voor de succesvolle meditatieve activiteit is bij Meditatief Avonduur gekozen voor het koorgestoelte van de Abdijkerk. Deze wordt speciaal voor de gelegenheid stemmig verlicht, zodat een warme, geborgen sfeer ontstaat. Deze spirituele setting draagt bij tot een avontuurlijk en inspirerend avonduur in de abdij. Berne Anders en de Abdij van Berne

De Abdij van Berne werd gesticht in 1134, toch leeft de Heeswijkse gemeenschap (bestaande uit een dertigtal Norbertijnen) zeker niet in het verleden. Het organiseren van activiteiten in de reeks Berne Anders onderstreept dit. In een samenleving waarin meer en meer behoefte is aan stilte en verdieping, zingeving, liefde en betrokkenheid tussen mensen onderling, in een wereld die zoekt naar God wil de Abdij van Berne een centrum zijn van christelijke spiritualiteit. De abdijkerk wil daarbij een open plek zijn voor gebed, viering van de liturgie, ontmoeting, rust, inspiratie, bezinning, verdieping en diaconie.

 Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl.

Abdij van Berne

Abdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk

0413-299299