Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

gdv.jpg‘’As die er nie mer waar, zú dé zund zen’’, het thema van de avond voor de goederen en dienstenveiling. Leden van de Harmonie St Servaes en de sponsorcommissie van de kerk hebben samen deze avond georganiseerd voor het behoud van de Dintherse St. Servatiuskerk. De zaal is redelijk bezet en het publiek heeft er zin in. Vanmiddag kon men al een kijkje nemen wat er zoal te koop was. 

Kavels

Het is de bedoeling dat de  kavels flink wat geld opbrengen. Henk Habraken, bekende Dinthernaar, en Hans van Hemmen (veilingmeester) moeten er samen voor gaan zorgen dat de avond een succes  wordt.
Henk (getooid met hoge hoed) probeert bij elk kavel om er zoveel mogelijk uit te halen en je hoeft ook maar een beweging te maken met je hand of aan je neus te zitten en het kavel is voor jou, daar maakt hij korte metten mee.
Dit alles op een gezellige manier en het publiek vermaakt zich kostelijk.  

Dus er kan geboden worden op bijvoorbeeld, een toneelarrangement voor 2 personen, of 2 schilders voor een hele dag, een antieke jukebox staat er ook tussen, of een paar stoere fietsen, of een knipbeurt bij de kapper, een fotosessie, maar ook een onderhoudsbeurt voor de CV-ketel , je kunt het zo gek niet bedenken of het is er.
De schilders komen samen een hele dag voor 420.00 euro, de inzet was  250.00 euro maar daar namen de heren Henk en Hans geen genoegen mee , dat bedrag moest een flink stuk hoger. De CV- ketel wordt schoon gemaakt voor 32.00 euro en dit was nog maar aan het begin van de avond. De antieke jukebox mocht mee voor 375.00 euro.
Onze fotograag laat U een impressie zien van deze gezellige avond.
Alles voor de St Servatiuskerk, want'' As die er nie mer waar, dan zû dè zund zen'' .