Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 

Cees_van_de_Brand2Samen 100 jaar koorzager.
Zaterdagavond was het de jaarlijkse feestavond ter gelegenheid van Cecilia, de patrones van alle koorzangers en organisten. Het koor luisterde met meerstemmige en gregoriaanse zang de communiedienst op ter intentie van alle overleden en levende leden van het mannenkoor.

Tijdens de feestavond werden Cees van de Brand en Gerard van Dijk gehuldigd.Zij kregen de eremedaille opgespeld door pastor Jansen en ontvingen de bijbehorende oorkonde van de Sint Gregoriusvereniging. Pastor Jansen bedankte hen voor hun inzet en sprak de hoop uit nog vele jaren van hun zang te mogen genieten.



 

Cees is al 60 jaar koorzanger. Hij begon indertijd als zanger in zijn geboorteplaats Teeffelen en kwam daarna als 2de tenor bij het kerkkoor in Dinther. Het zingen gaat nog steeds goed en hij vindt het fijn om te doen.


 
Gerard_van_Dijk_1

Gerard is 40 jaar koorzanger. Indertijd begonnen in Overlangel en nu al weer vele jaren als 1ste tenor in Dinther en als de dirigent afwezig is, is hij de plaatsvervanger. Hij zingt graag en vooral bij dit koor omdat er veel gregoriaans wordt gezongen. Iedere zondag is er een hoogmis met gregoriaans gezang.

Verder is er een goede sfeer onder de koorleden en wordt er na de repetitie nog gezellig na geborreld. Alle reden om er bij te blijven en voor goede zangers reden om erbij te komen.