Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanWanneer uw partner of familielid dement wordt, ontstaan er veel veranderingen in uw dagelijks leven. De verzorging wordt meestal zwaarder en vormt een steeds grotere druk voor u. U krijgt niet alleen te maken met praktische problemen, maar moet ook verwerken dat uw partner of familielid verandert. Ook de omgang met iemand die dementeert is niet altijd makkelijk.

In de ‘cursus dementie’ bedoeld voor familieleden van mensen met dementie wordt aandacht besteed aan de vele vragen die het zorgen voor een dementerende met zich mee kan brengen. In de cursus krijgt u informatie over be

paalde thema’s, daarnaast is er voldoende ruimte voor het uitwisselen van ervaringen met andere deelnemers.  De ondersteuningsgroep bestaat uit 6 bijeenkomsten van twee uur. Drie maanden na afloop vindt nog een terugkombijeenkomst plaats. Tijdens de bijeenkomsten komen de volgende thema’s aan bod: ‘wat is dementie?’, ‘de omgang met iemand die dementeert’, ‘veranderingen voor de mantelzorger’, ‘ondersteuningmogelijkheden’ en ‘de toekomst’. De cursus wordt verzorgd door een medewerker van Aanzet en een medewerker van de Afdeling Preventie van de GGZ OB. Vooraf krijgt u vrijblijvend een kennismakingsgesprek met één van de begeleiders aangeboden, waarna u een definitieve keuze kunt maken. Bij deelname aan de ondersteuningsgroep ontvangt u een map met achtergrondinformatie, waarvoor een bijdrage van 12,50 euro wordt gevraagd.

 

De cursus dementie is bedoeld voor partners én familieleden van mensen met dementie en start bij voldoende deelnemers op donderdagochtend 21 januari te Veghel.

 

Voor meer informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Astrid van den Heuvel, GGZ OB, afdeling Preventie, 0413 – 29 80 00 of met Marius Oosterling, Stichting Aanzet, 0413 – 25 39 00.