Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_20090604-wlu-_abdij_dsc_0001_29Woensdag 20 januari uur verzorgen Betty Morel en Diana van Gemert vanaf 20.00 uur het eerste Meditatief Avonduur van 2010. Betty Morel over het thema van deze avond: “Januari is een donkere en stille maand. We rusten uit en genieten van de stilte. We trekken de gordijnen eerder dicht en steken extra licht aan. We willen ons warmen aan elkaar en zien uit naar lichtere dagen. Voor nu nog even stilstaan bij alles wat ons stil maakt en laat dromen van nieuwe tijden.


Zo kunnen we het vuur in onszelf weer aanwakkeren om in beweging te komen en weer te gaan. Een uitnodiging voor een avond rondom licht en warmte waar woorden en zang de stilte doet verlichten.” In de Abdijkerk van Berne is het koorgestoelte het decor van een uur rust, bezinning en inspiratie. Met teksten, stilte en muziek, dit keer zingt Diana Gemert, terwijl Betty Morel de verbindende teksten spreekt. Meditatief Avonduur, georganiseerd door Berne Anders, is gratis te bezoeken, begint om 20.00 uur en eindigt om 20.45 uur. Na afloop van het meditatieve gedeelte in de Abdijkerk is er ruimte om na te praten onder het genot van een kopje thee of koffie. 

Koorgestoelte van de Abdijkerk

Als locatie voor de succesvolle meditatieve activiteit is bij Meditatief Avonduur gekozen voor het koorgestoelte van de Abdijkerk. Deze wordt speciaal voor de gelegenheid stemmig verlicht, zodat een warme, geborgen sfeer ontstaat. Deze spirituele setting draagt bij tot een avontuurlijk en inspirerend avonduur in de abdij.

 

 

Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl.

Abdij van Berne

Abdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk

0413-299299