Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

taizeIn 2008 en 2009 zijn Manon van de Broek en Antoon van der Steen, pastoraal werkers uit Heeswijk/Dinther en Veghel, met een groepje jongeren naar Taizé geweest.
Dit jaar is er weer een reis naar Taizé, Bourgondië - Frankrijk.
Dat is van 2 tot en met 9 mei 2010 (meivakantie).


Heb je interesse, neem dan contact op met Manon van den Broek 06-33050794
Wil je mee, meld je dan aan bij Manon van de Broek Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Taizé staat voor...
De gemeenschap van Taizé telt rond de honderd broeders, katholiek en van verschillende protestante afkomst, uit bijna dertig landen. Het leven van de broeders speelt zich af  rond de woorden ‘vreugde, eenvoud, vrede en vertrouwen'.
Sommige broeders wonen in achtergebleven gebieden van de wereld. Zij willen daar getuigen van vrede en vertrouwen zijn en mensen die het moeilijk hebben terzijde staan.
In de loop der jaren zijn er steeds grotere aantallen jongeren naar Taizé gekomen. Ze komen uit alle werelddelen en nemen deel aan de wekelijkse ontmoetingen die door de broeders georganiseerd worden. Jij kunt daar ook bij zijn!

Welke jongeren tref je daar eigenlijk aan in Taizé?
Punkers, hockeyfanaten, fans van PSV, hardrockers, plattelanders en mensen net als jij vind je in Taizé.
Het zijn allemaal jongeren vanaf 15 jaar.

Ga je mee?
Een groep jongeren uit de regio, waaronder Rosmalen, Heeswijk-Dinther, Uden en Veghel reist de eerste week van de meivakantie naar Taizé. Er is nog plaats om je aan te sluiten.
We reizen met een touringcar. Het is een boeiende reis zonder zorgen. Als je meegaat naar Taizé wordt bijna alles voor je geregeld: de reis, het verblijf in Taizé inclusief de maaltijden en het programma. Hiervoor betaal je 200 euro.
Als begeleiding gaan Antoon van der Steen en Manon van den Broek, mee.
Met de broeders kom je drie keer per dag samen voor het gebed. Met jongeren uit allerlei landen neem je deel aan ontmoetingen, de maaltijden, gespreksgroepen en praktische taken. Er wordt ook Nederlands gesproken.
Voor een goed beeld van het verblijf daar, kun je kijken naar een clip op http://www.taize.fr/nl%20article4792.html. Ook te vinden via http://www.taize.fr/nl Ontmoetingen in Taizé - Video: Een week in Taizé. De hele site biedt trouwens een goed beeld van de gemeenschap van Taizé.

.......................................................................................................................................

Kopieer of print het inschrijfformulier en mail het ingevuld naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


INSCHRIJFFORMULIER

Achternaam:

Voornamen:

Geboortedatum:

Adres:

postcode:

woonplaats:

Telefoonnummer (vast):

Telefoonnummer:  06-

E-mailadres:


Als je jonger bent dan 18 jaar stuur dan het inschrijfformulier,
ondertekend door één van de ouders, naar:

Taizéreis Dekenaat St. Oedenrode -Veghel
t.a.v. Antoon van der Steen
Burg. de Kuyperlaan 1
5461 AA Veghel