Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Ton_Kamphof Op maandag 26 april is de inspirerende theoloog, coach en schrijver van het boek ‘Thich Nhat Hanh, mededogen is zonder grenzen’ Ton Kamphof te gast bij Berne Anders om een lezing te verzorgen met als titel: ‘Boeddhisme en christendom: inspiratie voor het dagelijkse leven’.

Kamphof vertelt over zijn inspiratie uit beide religies en tradities; hoe het beste uit deze twee bronnen te putten. De lezing is in de Abdijkerk van de Abdij van Berne en begint om 20.00 uur. Entree is € 7,50 inclusief koffie of thee in de pauze. Kaarten kunnen gereserveerd worden door het verzenden van een emailbericht naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. naam activiteit, uw naam en het gewenste aantal toegangsbewijzen.

 In de lezing gaat Ton Kamphof in op een aantal kernvragen. Waarom is het boeddhisme populair? Wat zijn overeenkomsten en verschillen met het christendom? Net zoals het christendom kent ook het boeddhisme vele stromingen. Kamphof vertelt over de Boeddhistische visie van Thich Nhat Hanh, wereldbekende Zen-meester. Deze vredesactivist, dichter en leider van een grote meditatiegemeenschap in Frankrijk. De geboren Vietnamees pleit ervoor om de ‘beste elementen uit alle religies’ naar voren te halen. Het gaat niet om visies of ‘waarheden’ maar om een inspiratie die het dagelijks leven meer vrede, vreugde, vrijheid en vervulling kan geven. En die de samenleving rechtvaardiger, vrediger en duurzamer maakt. Door Thich Nhat Hanh  wordt een boeddhisme geschetst dat dicht bij het dagelijks leven staat en midden in de maatschappij. Naast het verhalen over Thich Nhat Hanh spreekt Ton Kamphof over zijn persoonlijke inspiriatie, die van actief christen actief boeddhistisch beoefenaar werd en nu put uit beide tradities.

 Ton Kamphof was jarenlang trainer en coach van ondernemingsraden. Hij is opgeleid als theoloog, arboconsultant en coach. Hij is auteur van verschillende boeken waaronder het recente boek ‘Thich Nhat Hanh, mededogen is zonder grenzen. Zijn visie en zijn leven’ (Ankh-Hermes, 2007). Op dit moment begeleidt hij groepen ‘leven in aandacht’.

 Meer informatie vindt u ook op www.abdijvanberne.nl
Abdij van Berne
Abdijstraat 49 – 4573 AD Heeswijk

0413-299299