basketballstars16 mei stond de inhaal wedstrijd tegen Bladel HS2 gepland, winst voor Tenderfeet was een must om zicht te blijven houden op de 4e plek in de competitie. Bladel HS2 is zeker geen gemakkelijke tegenstander met een 6e plaats in de competitie.Tenderfeet begon de wedstrijd erg sterk. Er werd goed als een team gespeel d en het bal tempo lag hoog. Hierdoor werden er goeie kansen gecreerd en benut. Jan Mikkers, zeker bekend om zijn driepunter kwaliteiten, maakte goed gebruik van de boost en knalde er 3 driepunters in in 5 minuten tijd. Het eerste kwart werd afgesloten met een stand van 22-6 voor Tenderfeet.

Het tweede kwart kwam Bladel op gang en het team van coach van den Akker had moeite om het spel van het eerste kwart door te zetten. Scores vielen niet en het bal tempo lag veel lager. Hierdoor kon Bladel sterk terug komen en werd het tweede kwart afgesloten met een stand van 31-24 in het voordeel van Tenderfeet.

Tijdens de rust probeerde coach van den Akker de heren van Tenderfeet weer met de neuzen dezelfde kant uit te krijgen. De heren wisten de 7 punten voorsprong uit het tweede kwart vast te houden, maar het spel was niks meer vergeleken met het eerste kwart. Door onnodige fouten kon Bladel behoorlijk wat punten mee pakken door vrijeworpen. Aan het einde van het derde kwart stond het 41-35.

Het vierde kwart begon Ron van de Berg weer sterk qua scores. Na een score en een benutte vrijeworp gooide hij er in de derde minuut nog een driepunter bij. Dit was zeker nodig,          hij trok toen de stand weer naar 47-39. In de minuten daarna blijft Bladel makkelijk scoren en Tenderfeet komt niet meer aan scoren toe, vrijeworpen is het enige dat Tenderfeet nog doet in de laatste zes minuten van het vierde kwart. En ook bij de vrijeworpen vallen de ballen niet zoals de heren gewend zijn.

In de laatste minuut van de wedstrijd,  met 54-51 op het bord, gooit Bladel er een driepunter en trekken ze de stand gelijk. Na onnodig balverlies aan de zijde van Tenderfeet wordt het even heel spannend, kunnen de heren van Tenderfeet Bladel nog verslaan. Dankzij een fout op Koen Broeren kan hij weer naar de vrijeworplijn, waar hij Tenderfeet naar 55-54 gooit. Aan de zijde van Bladel slaat de  spanning ook toe en daar wordt ook onnodig balverlies geleden. Tenderfeet mag met tien seconden op de klok en één punt voorsprong de bal innemen, dit loopt echter anders dan gehoopt en de bal wordt meteen onderschept door een van de spelers van Bladel. De vrije lay-up die daar op volgt wordt makkelijk benut, 55-56 voor Bladel. Tenderfeet neemt de bal snel in en er wordt nog een laatste poging gedaan tot scoren vanaf de eigen speelhelft, maar dat mocht niet baten. Tenderfeet verliest met één punt verschil in eigen huis.

Tenderfeet heeft tot 29 mei om orde op zaken te stellen, dan moeten de heren van coach van den Akker voor de laatste keer dit seizoen aantreden. Dit keer tegen het team op de 9e plaats in de competitie, de heren van Aalst-Waalre HS 3.