Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanIn het Alzheimer café in Veghel, dat op dinsdag 15 januari van 19.00 tot 21.30 uur geopend is in de Blauwe Kei, staat creativiteit centraal. Er is die avond werk te zien van deelnemers aan de Creatieve Werkplaats. Vrijwilligers van de werkplaats zullen een presentatie houden en enkele deelnemers en hun mantelzorgers zullen dan ook vertellen over hun ervaringen in die inspirerende werkomgeving. Het Alzheimercafé is elke derde dinsdag van de maand open voor iedereen die iets met dementie heeft. De toegang is gratis.

bijzonder

Als mensen gaan dementeren, dan lukken veel dingen, tot hun verdriet, vaak niet meer. Door te schilderen of op een andere manier bezig te zijn, ontdekken mensen met trots en blijdschap, wat zij nog wel kunnen. De Creatieve Werkplaats is een plek, waar mensen met dementie en hun mantelzorgers elke zaterdagochtend samen bezig kunnen zijn. Uit ervaringen blijkt dat vrijwel iedereen mee kan doen. Samen met de vrijwillige begeleiders wordt er bekeken hoe men in de groep of individueel aan de slag kan gaan, met welk materiaal en welke technieken.

Door samen iets te maken  wordt een bijzondere sfeer geschapen die zowel voor de mensen met dementie als voor de mantelzorgers positief werkt en dat maakt de werkplaats bijzonder. Het komt regelmatig voor dat er herinneringen naar boven komen, wat voor beiden heel plezierig is om samen te delen.

De  Creatieve Werkplaats wordt georganiseerd door Vivaan, in samenwerking met Alzheimer Nederland, afdeling Uden/Veghel. Er zijn altijd ervaren vrijwilligers aanwezig om te helpen, een veilige gastvrije sfeer te creëren en ook om emotionele ondersteuning te geven. De werkplaats is elke zaterdagochtend geopend bij Mik Pieter Brueghel, een prettige en stimulerende omgeving om bezig te zijn.