Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

high jg-1011_MediumDe GGD Hart voor Brabant sluit aan bij een nieuw initiatief binnen de jeugdgezondheidszorg. De jeugdarts en jeugdverpleegkundige zijn al bereikbaar op school, via website, telefoon en e-mail en nu ook via de landelijke Twitterkanalen @deschoolarts en @ggdjongeren.

Alle vragen welkom!
Alle medische vragen zijn welkom, maar ook vragen op het gebied van opvoeding, zindelijkheid, eten, onder- en overgewicht, slapen, gedrag, leren, spijbelen en pesten. Jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen en gezondheidsvoorlichters van verschillende GGD'en geven antwoord via deze Twitterkanalen.

Hoe werkt het?
Iedereen met een Twitter-account kan @deschoolarts en @ggdjongeren volgen en vragen stellen als het hen uitkomt. Binnen 1 à 2 werkdagen volgt antwoord op een gestelde vraag. Wil iemand liever afgeschermd / anoniem een vraag stellen, bijvoorbeeld aan de jeugdarts? Dan kan dat ook. De volgers van @deschoolarts worden automatisch 'teruggevolgd', zodat ze 1-op-1 berichten kunnen uitwisselen met de jeugdarts (via zogenaamde Direct Messages).

Deskundig en betrouwbaar
Het account @deschoolarts richt zich voornamelijk op ouders met (opvoed-)vragen van medische aard. De betrouwbaarheid en deskundigheid zijn geborgd doordat alleen geregistreerde jeugdartsen dit Twitterkanaal beheren.

Het account @ggdjongeren wordt ingezet voor jongeren, met interessante weetjes, testjes en informatie over gezondheid, genotmiddelen, liefde en seks. Sociaal verpleegkundigen en gezondheidsvoorlichters nemen het beheer van @ggdjongeren voor hun rekening.

Meer informatie
Wilt u meer informatie over deze Twitterkanalen? Neem dan de proef op de som en stuur een tweet aan @deschoolarts of @ggdjongeren.Kijk voor meer informatie over gezondheidsthema’s op de website van de GGD Hart voor Brabant:www.ggdhvb.nl of de jongerensite van de GGD: www.twylah.com/ggdjongeren.