Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 

wegwijzer BernhezeSamen aan de slag met wijkgericht werken aan gezondheid in Heeswijk-Dinther-Loosbroek: wat is daarvoor nodig volgens u?


26 februari 2014 17.00- 20.00 uur
Inloop met een broodje. Start programma 17.30 uur
Willibrordcentrum Hoofdstraat 80


In samenwerking met de gemeente Bernheze en de huisartsen uit Heeswijk Dinther Loosbroek, loopt er gezamenlijk project van de GGD HvB en Robuust over deze vraag. In het kader van dit project worden er een of meerdere bijeenkomsten georganiseerd. De eerste bijeenkomst staat gepland op woensdag 26 februari. Voor deze bijeenkomst willen we zoveel mogelijk partijen en betrokkenen uitnodigen uit de kernen Heeswijk Dinther en Loosbroek. Het programma voor deze bijeenkomst wordt nog toegezonden.


Heeswijk Dinther en Loosbroek zijn levendige kernen waar al erg veel gebeurt. Veel partijen, organisaties, vrijwilligers en professionals zijn actief om de gezondheid en leefbaarheid op een goed peil te krijgen en te houden. Dat is erg waardevol.


Gezondheid is een belangrijke voorwaarde om jezelf goed te voelen en actief deel te kunnen nemen aan maatschappelijke activiteiten. Naast erfelijkheid en aangeboren aandoeningen, wordt gezondheid onder meer beïnvloed door leefstijl en leef- en woonomstandigheden en ook door de steun uit de omgeving en de manier waarop je zelf met ziekte of klachten omgaat. Gezondheid anno 2014 heeft vooral te maken met veerkracht , met het vermogen goed om te gaan met tijdelijke of blijvende veranderingen in onze lichamelijke en geestelijke conditie. Tegenwoordig wordt gezondheid daarom ook wel gedefinieerd als: ‘het vermogen zich aan te passen en een eigen regie te voeren, in het licht van fysieke, emotionele en sociale uitdagingen van het leven ‘(definitie Machteld Huber).


Het doel van de bijeenkomst op 26 februari is en om met elkaar de gezondheidssituatie van de kernen Heeswijk Dinther Loosbroek te verkennen. We doen dat aan de hand van gegevens over de gezondheidssituatie in de kernen Heeswijk Dinther en Loosbroek. Deze gegevens zijn door de GGD en Robuust samen met de gemeente Bernheze verzameld. De verzamelde gegevens hebben betrekking op de bevolkingsopbouw, de aanwezigheid van problemen op het gebied van wonen, gezondheid, zorg en welzijn, omgeving, informatie over zaken als de zelfredzaamheid van de burgers en de behoefte aan ondersteuning. Belangrijk is om deze gegevens te staven aan uw ervaringen en kennis over deze kernen. We willen van u horen welke gegevens volgens u nog ontbreken, zodat er uiteindelijk een Basisprofiel ontstaat voor Heeswijk Dinther en Loosbroek.
In een vervolgbijeenkomst willen we aan de hand van dit Basisprofiel, met u bespreken wat volgens u belangrijke gezondheidsthema’s zijn waar jullie in 2014 mee aan de slag zouden willen gaan. De bedoeling is dat vanuit deze thema’s een concreet uitvoeringsplan oftewel een wijk/dorpskernplan wordt gemaakt om de gezondheid in de dorpskernen te bevorderen. Het einddoel van dit project is dat er een concreet plan ligt dat uitgevoerd gaat worden.


Voor de bijeenkomst van 26 februari wordt een brede vertegenwoordiging uitgenodigd van organisaties, burgers, vrijwilligers en professionals die betrokken zijn bij, of werkzaam op het gebied van (gezondheids)zorg, sport, welzijn, onderwijs en wonen. Een lijst van genodigden treft u bijgaand aan. Mocht u van mening zijn dat er nog iemand vergeten is uit Heeswijk Dinther en Loosbroek, dan horen wij dat graag van u. Na afloop van deze bijeenkomst maken we afspraken over het vervolgtraject en over de communicatie.
Deelname aan deze bijeenkomst is gratis. Wel is het belangrijk da t u zich even aanmeldt. Dat kunt u doen door voor 10 februari 2014 een mailtje te sturen aan: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Vermeldt u in dit mailtje dat het gaat om de bijeenkomst van 26 februari 2014 in Heeswijk Dinther en Loosbroek en uw naam en contactgegevens en emailadres.


Voor vragen kunt u terecht bij
Franca van Rosmalen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Mariet Rutten Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Elly de Boer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
We hopen op uw komst.


Hoogachtend en met een vriendelijke groet,


Namens het kernteam,
Franca van Rosmalen
Adviseur RosRobuust
06 832 40915
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.