Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

situatie gewijzigdOp de vooravond van 2015 is nog steeds volstrekt onduidelijk hoe het zit met de intensieve kindzorg.

Dat stelt Gitte van den Eertwegh, moeder van de negenjarige Rob die geboren werd met een open ruggetje. SP-kamerlid Renske Leijten heeft naar aanleiding van de situatie van het gezin, dat onlangs naar Heeswijk-Dinther verhuisde, kamervragen gesteld over de 'zorgchaos'.

Twee dagen voor het in werking treden van de Wet Langdurige Zorg (die in de plaats komt van de Algemene Wet Bijzonder Zorg, AWBZ) kreeg Van den Eertwegh te horen dat ze zich tot de gemeente moet wenden voor de intenstieve kindzorg voor hun gehandicapte zoon. "Terwijl ik ervan uitging dat de kosten door de zorgverzekeraar gedekt zouden worden", zegt ze.

Kamerlid Leijten wil weten of er nog meer mensen zijn die op de valreep van hun zorgverzekeraar te horen hebben gekregen dat ze zich bij een ander loket moeten melden en niet, zoals afgesproken, onder de 'moeilijk indiceerbaren' vallen. "Vindt u het wenselijk dat mensen twee dagen voordat alle nieuwe regels ingaan, wederom in onzekerheid worden gebracht? Is er geen 'sluitingsdatum' afgesproken", wil ze van de minister van Volksgezondheid weten.

 

Bron: ED