Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernhezeWethouder Jan Glastra van Loon geeft donderdag 5 maart het officiële startsein voor het 'Informatiepunt Welzijn HDL' in cultureel centrum Servaes in Heeswijk-Dinther. Het informatiepunt is een initiatief van de werkgroep Zorgparticipatie HDL.

“Ook in de andere kernen wordt volop initiatief genomen om zorg en welzijn te organiseren. We zijn hier erg blij mee. We zullen het samen moeten doen”, vertelt wethouder Jan Glastra van Loon.

Samenwerking

De gemeente probeert bij deze zorginitiatieven zoveel mogelijk te faciliteren. Dit kan ondersteuning zijn in middelen, expertise of verbinding leggen tussen mensen en partijen. Belangrijk is om met elkaar in gesprek te gaan. Jan Glastra van Loon: “Door alle veranderingen in de zorg is er niet één juiste weg. We zullen het samen moeten uitvinden door het maar gewoon te doen. Er zijn al mooie voorbeelden van wat er in de kernen van Bernheze gebeurt.”

Ook de welzijnsorganisaties spelen een belangrijke rol bij de initiatieven. Vrijwilligers van de initiatieven begeven zich in de ‘haarvaten’ van de maatschappij en vangen signalen op die welzijnsorganisaties niet of pas veel later zouden bereiken. Ook kunnen oplossingen voor mensen die bij de organisaties aankloppen vaak gevonden worden in de burgerinitiatieven.

Informatiepunt Welzijn Heeswijk-Dinther en Loosbroek

Inwoners van Heeswijk-Dinther en Loosbroek kunnen bij het informatiepunt terecht met vragen. Het is vooral bedoeld voor de oudere inwoners van de dorpen. Elke donderdag zitten er van 10.00 tot 12.00 uur twee adviseurs om de inwoners te helpen.

Kijk voor alle initiatieven in Bernheze op www.bernheze.org/zorginitiatieven