Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

LaverhofDe zorgorganisaties Retraitehuis in Uden en Laverhof in Heeswijk-Dinther en Schijndel hebben aangekondigd dat zij voornemens zijn op 1 januari 2016 te gaan fuseren. De intentieverklaring is op 19 juni 2015 getekend door beide bestuurders, P. Beijers en B. Pluijter. De bestuurders C. Pijnenburg en J. van Grinsven van Hercules, verhuurder en eigenaar van het gebouw en het terrein van het Retraitehuis, hebben de intentieverklaring mede ondertekend.

Het Retraitehuis in Uden heeft de afgelopen jaren de omslag gemaakt naar een gezonde, ondernemende en wendbare organisatie. Om deze kwaliteiten te versterken heeft het Retraitehuis Laverhof gevraagd een duurzaam samenwerkingsverband aan te gaan. Voor het Retraitehuis is het van groot belang met behoud van identiteit haar zorg- en dienstverlening waardig te blijven ontwikkelen en zij verwachten in Laverhof de juiste partner te hebben gevonden.

Laverhof en het Retraitehuis vinden in elkaar goede zorgpartners, die de kracht van de lokale wijkgerichte zorg ondersteunen.

 


Informatie over de organisaties

Laverhof: www.laverhof.nl

Laverhof bestaat uit de locaties Cunera/De Bongerd in Heeswijk en Mgr. Bekkershuis en St. Barbara in Schijndel. Daarnaast biedt Laverhof behandeling, revalidatie en ondersteuning thuis.

Laverhof richt zich op de ondersteuning van ouderen uit de regio’s Heeswijk en Schijndel en de zorg voor religieuzen, behorend tot de Nederlandse Provincie van de Sociëteit van Zusters van J.M.J. en de Zusters van Liefde van Schijndel.

Retraitehuis: www.retraitehuis.nl

RetraitehuisHet Retraitehuis in Uden biedt wonen en waardige zorg in een woonzorgcentrum met verpleeghuiszorg. Het Retraitehuis heeft de wortels van haar bestaan 25 jaar terug als kloosterbejaardenoord. De samenwerking met de zusters van de Congregatie Missiezusters Dienaressen van de Heilige Geest is nog steeds levendig.

 


 2015-06-22 Laverhof

Op de foto staan van links naar rechts:

B. Pluijter (Retraitehuis), C. Pijnenburg (Hercules), P. Beijers (Laverhof) en J. van Grinsven (Hercules)