Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Sla soep_met_kerrieJohn van der Wijst, was kok van beroep maar hij kookt ook iedere maand met een aantal liefhebbers van lekker eten en goede wijn. Wij hebben John bereid gevonden om iedere 1e vrijdag van de maand een lekker recept van de kookclub op onze site te zetten, gevarieerd van voorgerecht, hoofdgerecht of nagerecht. Deze keer een Sla soep met kerrie.

 

 

 

 

Sla soep met kerrie

Recept 7 personen

70 gr roomboter

Olijfolie

1.5 sjalot

1.5 tl kerriepoeder

Zeezout

Mespunt citroenrasp

1 grote kropsla

150 ml witte wijn

400 ml kippenbouillon (van blokjes)

300 ml room

70 gr crème fraiche

7 sneetjes boerenbrood

Stukje Parmezaanse kaas

Verhit de boter en een scheutje olijfolie in een pan en bak de sjalot kort met de kerriepoeder, vers gemalen peper en zeezout zodat de sjalot niet kleurt. Voeg de citroenrasp toe.

Pluk de sla. Houd voldoende mooie blaadjes over om de sneetjes brood mee te beleggen en voeg de rest toe aan het sjalottenmengsel. Laat de sla slinken en blus af met de witte wijn. Voeg de bouillon, room en crème fraiche toe, verwarm opnieuw en laat kort koken. Pureer het mengsel in de blender of keukenmachine en giet door een zeef.

Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak het boerenbrood kort goudbruin. Laat het eventueel uitlekken op keukenpapier en strooi er zeezout over. Verdeel de overgebleven blaadjes sla erover en maak af met geschaafde Parmezaanse kaas.

Schenk de soep in voorverwarmde kommen en leg het broodje er bovenop.