Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

huisartsenpost.jpgBij bezoek aan de Huisartsenpost vragen wij u voortaan om uw legitimatiebewijs, zodat wij het burgerservicenummer (BSN) kunnen controleren. Zo weten we zeker dat u degene bent die hoort bij het BSN en de andere gegevens in onze administratie.

Wat is het burgerservicenummer?
Het burgerservicenummer (BSN) is een uniek en persoonsgebonden nummer. Iedereen die in Nederland is ingeschreven bij een gemeente heeft een BSN. Uw BSN staat op uw paspoort, rijbewijs of identiteitskaart. Het BSN maakt in de zorgsector een eind aan de verschillende persoonsnummers die zorgaanbieders, indicatieorganen en zorgverzekeraars gebruikten.

De voordelen van het BSN:
• Het vermindert het aantal fouten bij het uitwisselen van patiëntgegevens;
• Het voorkomt persoonsverwisseling;
• Het geeft betere bescherming tegen identiteitsfraude.
Het BSN zal straks ook gebruikt gaan worden om op een betrouwbare en veilige manier patiëntgegevens uit te wisselen via het elektronisch patiëntendossier.

Hoe kunt u zich legitimeren?
U kunt zich legitimeren met een paspoort, Nederlands rijbewijs, identiteitskaart of vreemdelingenkaart. Kinderen tot 14 jaar kunnen zich legitimeren met een eigen identiteitsdocument of met het paspoort van een van hun ouders waarin zij zijn bijgeschreven.

Meer informatie?
Hebt u vragen over ‘BSN in de zorg’? Kijk op www.infoBSNzorg.nl of bel met de servicedesk van het informatiepunt: 0900- 2324342 ( € 0,10 per minuut).