Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

091220-noor-_yoga_1Sonja Minkhorst maakt deze bijzondere ervaring mogelijk.
Als Hatha Yogalerares organiseert zij in de bossen van Kasteel Heeswijk ieder seizoen een meditatieve yogawandeling op zondagochtend. Nu de winterseizoenwandeling dus.
Als bewoonster van het poortgebouw van Kasteel Heeswijk is het logisch dat Sonja gebruik maakt van een van de mooiste plekken van HaDee om deze yogales te geven.
Er lag een pak sneeuw en het sneeuwde weer flink, dus was het de vraag of er wel deelnemers zouden zijn voor deze tweede yogawandeling.
Zes enthousiastelingen hadden de koude en slechte wegen voor lief genomen en waren present.
Sonja neemt de groep mee een stukje het bos in en vertelt de deelnemers dat vanaf dat moment de wandeling in stilte zal gebeuren, zodat de stilte van de natuur en zo mogelijk ook die in onszelf gehoord en ervaren kan worden. Door het pak sneeuw wat er ligt is de stilte nog stiller, nog intenser dan normaal. Een bijzondere ervaring om daar zomaar zonder doel te lopen door het nog ongerepte sneeuwdek, de wind bewust door de bomen te horen en soms ook, zijn geluiden tussen de stilte door hoorbaar.

Regelmatig stopt Sonja om met de groep yogaoefeningen te doen, die gericht zijn contact maken met jezelf en de natuur om je heen. Door honderdtachtig graden vooruit te kijken en niet met de neus naar de grond ons voort te bewegen wordt de natuur bewuster ervaren.
........Het paard is gewoon paard, niet meer en niet minder .........Wat wij mensen veelal weer moeten  leren in ons drukke westerse leven namelijk, stilstaan, luisteren, de natuur tot ons laten komen, doet het besneeuwde paard wat in een wei staat als vanzelf. Het paard is gewoon paard, niet meer en niet minder Het beest kijkt niet eens verwonderd op als de deelnemers op deze vroege zondagochtend met oefeningen bezig zijn, zoals bewust langzaam lopen, het lichaam uitstrekken, flankademhaling etc.

Na de meditatieve wandeling vertelt Sonja bij de koffie dat zij behalve deze seizoenen yogawandelingen ook yogales geeft. Verder is zij van plan om haar yoga-activiteiten in samenwerking met anderen uit te breiden. Voor data  en yogawandelingen op afspraak kunt u contact opnemen met Sonja Minkhorst, aangesloten bij de Vereniging van Yogaleerkrachten Nederland, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  tel. 0413-294222 of 06- 34910680.
De volgende seizoenwandeling vindt plaats op, hoe kan het anders, 21 maart 2010 van 9.00-10.00 uur.

Noor Dohmen-Loeffen.