Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

vivaanIn het maandelijkse Alzheimercafé wordt iedere keer een bepaald onderwerp aangesneden. Op dinsdag 19 januari wordt in De Eigen Herd aan de Rooijsestraat in Uden het thema rechtsbescherming besproken. De deuren van het Alzheimercafé gaan om 19.00 uur open.

Er komt een moment waarop mensen met dementie hun eigen zaken niet goed meer kunnen regelen. Wie vertegenwoordigt de zieke dan bij behandeling en op juridisch vlak? Hoe verdeel je de taken binnen de familie? Hoe vaak moet je overleggen? Wat moet je doen bij verschil van inzicht? Waar kun je advies en hulp krijgen? Notaris mevrouw Oude Elberink van Notariskantoor Uden geeft in een inleiding uitleg over juridische maatregelen als het aanvragen van mentorschap, bewindvoering ter ondersteuning of bescherming van een persoon met dementie.

Het Alzheimercafé is een initiatief van Alzheimer Nederland, afdeling Uden-Veghel-Bernheze en omstreken, GGZ Noordoost Brabant, BrabantZorg en Vivaan, Ouderenwerk. Het café is elke derde dinsdag van de maand geopend voor alle mensen die geïnteresseerd zijn in de ziekte dementie. In een informele sfeer ontmoeten mensen met dementie, hun naasten en mensen die beroepshalve met dementie te maken hebben elkaar. De toegang is altijd gratis. Als vervoer een probleem is, kan men contact opnemen met Vivaan, Ouderenwerk, telefonisch (0413-367309) of via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..