Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

thumb_ipgbernhezeHet platform is versterkt in de personen van Els Kanters uit Heesch, Jos de Vries uit Loosbroek en Esther van den Bogaart uit Nistelrode. Deze nieuwe leden hebben direct vol enthousiasme de nodige taken op zich genomen.

 

Recentelijke activiteiten van en door IPG Bernheze
Op 16 november van vorig jaar is er door ons een W.T.C.G. (Wet Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten) voorlichtingsavond georganiseerd in de Wis te Loosbroek. Deze avond was bedoelt om gehandicapten, ouderen en chronisch zieken voor te lichten over de nieuwe wet Tegemoetkoming Chronisch Zieken en Gehandicapten. De W.T.C.G. is in 2009 van kracht geworden in plaats van de aftrek ziektekosten buitengewone lasten.
De avond is als nuttig ervaren en het is de bedoeling vaker een voorlichtingsavond te organiseren voor onze doelgroep over een van de vele aandachtsgebieden die we kennen. Ideeën hiervoor zijn altijd welkom.

Het platform is ook erg actief met de uitvoering van ons zelfontwikkelde interactieve Scholenproject ‘Samen de wereld ontdekken’. Dit omdat wij willen bijdragen aan een meer positieve beeldvorming t.a.v. mensen met een beperking. Een aantal scholen binnen Bernheze hebben wij hiermee al bezocht en ook voor dit jaar staan hiervoor weer een aantal scholen op de agenda.

Twee van onze leden hebben een vergadering van ZETOPEN in Tilburg bezocht waarbij
overleg werd gevoerd op welke manier we het beste de toegankelijkheid van openbare gebouwen en terreinen in kaart kunnen brengen. Hiervoor is een nieuw systeem in ontwikkeling, we blijven het nieuws hierover volgen als alles hierover duidelijk is zullen wij u hierover uitvoerig informeren.
IPG is ook bezig zich meer te richten op regionale netwerken onder het motto: ‘Het wiel hoeft geen 2 keer uitgevonden te worden’.
Twee van onze leden nemen deel aan de WMO adviesraad en blijven zo nauw betrokken bij het gemeentelijke WMO beleid.

Er is in november ook een goed vervolgoverleg geweest met wethouder van de Ven en IPG over de stand van zaken van de knelpunten in de infrastructuur in de gemeente Bernheze. Ondanks dat er wel nog wat moet gebeuren van hetgeen wij hebben geïnventariseerd, kunnen we melden dat een groot deel van de genoemde punten uit ons rapport wel zijn opgelost. Afgesproken is dat er een vervolg komt voor de resterende punten.
Verder zijn er nog projecten en ideeën in ontwikkeling waar we u te zijner tijd meer over zullen informeren.

Vanaf nu ook via hyves toe te voegen op: http://ipgbernheze.hyves.nl of kijk op onze website: http://www.ipgbernheze.nl/