Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

geitenhoeveEen geitenhouderij uit Heeswijk-Dinther is begin januari geruimd omdat er een q-koortsbesmetting is vastgesteld. Dat blijkt uit navraag bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij.
Bij het bedrijf, in de Langenbergsestraat, werd vorig jaar op 17 december q-koorts geconstateerd. Op 5 januari zijn daarom alle drachtige geiten gedood. Van een aantal dieren was op dat moment nog niet vast te stellen of zij drachtig waren. Daarom wordt er maandag 1 februari gestart met een nieuwe ruimingsronde.
Afgelopen zaterdag ontvingen mensen die binnen een straal van vijf kilometer van het getroffen gebied wonen een brief, waarin het ministerie melding maakt van de besmetting. Een fout in de bezorging is de reden dat zij nu pas geïnformeerd worden. “In december hadden de 700.000 brieven al bezorgd moeten zijn”, vertelt Coen Gelinck, woordvoerder van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Visserij. “Door een fout in de bezorging is dat toen echter mis gegaan. Het is niet te traceren wie die brief wel of niet heeft ontvangen, dus sommigen zullen hem twee keer hebben ontvangen.”
De brief is volgens Gelinck puur ter informatie. “Mensen hoeven zich nu geen extra zorgen te maken.”