Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

bernezorgDe Raad van Bestuur van BerneZorg heeft het strategisch ondernemingsplan 2010-2015 vastgesteld. Het plan heet ‘Bouwen aan BerneZorg: een welkom thuis!’ en geeft de koers aan voor BerneZorg in de komende periode

. Het plan is bedoeld voor iedereen die bij BerneZorg betrokken is, maar vooral voor de medewerkers.

Mr H. van de Wiel, Raad van Bestuur van BerneZorg: ‘In het ondernemingsplan richten we onze blik op de toekomst. In de afgelopen periode hebben we veel geïnvesteerd in de organisatie en die investeringen hebben een stevig fundament gelegd voor de toekomst. De financiële crisis, de kabinetsformatie en de te verwachten bezuinigingen maken dat er nog veel onzeker is, maar ik heb alle vertrouwen in de inzet en capaciteiten van onze medewerkers!’

Belangrijke speerpunten voor de toekomst zijn de bouw van het nieuwe Ter Weer, Familiezorg en de samenwerking met de gemeente Bernheze, andere zorgaanbieders, welzijns- en ouderenorganisaties.

‘Het uitgangspunt bij de nieuwbouw van Ter Weer is dat het een multifunctioneel centrum wordt, in het hart van de gemeenschap van Heeswijk-Dinther. Kleinschalige woonvormen, zelfstandige levensloopbestendige appartementen, met voorzieningen en zorg op loopafstand. Dat vormt de kern van het plan, dat ontwikkeld wordt in samenwerking met woningbouwcoöperatie Kleine Meierij en de gemeente Bernheze’, licht Hans van de Wiel toe.

Locatiemanager Patricia Bender: ‘In de methode Familiezorg staat de relatie tussen zorgvrager, mantelzorger en zorgverlener centraal. Door de veranderingen in de AWBZ worden mantelzorgers steeds belangrijker, ook voor professionele zorgverleners. Wij hebben al onze medewerkers opgeleid in de methode Familiezorg, samen met de Familie Academie in Tilburg, om goed in te kunnen spelen op de bestaande relaties tussen zorgvragers en mantelzorgers, zodat die relaties in stand worden gehouden en soms ook worden versterkt. Niet alleen in de thuissituatie, maar ook na opname in Cunera of De Bongerd. De expertise die we hierin hebben opgebouwd, willen we in samenwerking met de gemeente Bernheze en de Mantelzorgwinkel Uden-Veghel, verder uitbouwen en ontwikkelen’.

‘Samenwerking is een belangrijke kernwaarde voor BerneZorg. Onze kleinschaligheid is onze kracht en wordt zeer gewaardeerd door cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Om dat te kunnen behouden, investeert BerneZorg in samenwerking met andere zorgaanbieders en welzijns- en ouderenorganisaties. Zolang er een tekort bestaat in de zorg en er wachtlijsten zijn, is het weinig zinvol om te concurreren. Samenwerking draagt in belangrijke mate bij aan het beantwoorden van de vraag van onze cliënt’, besluit Hans van de Wiel.