Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

sportdrankEDINBURGH - Jongeren van 12 tot 14 jaar kunnen langer doorsporten als ze voor en tijdens het sporten sportdrank drinken. Dat hebben onderzoekers in Groot-Brittannië ontdekt.De onderzoekers van de University of Edinburgh onderzochten de prestaties van 15 jongeren tijdens bepaalde oefeningen. Deze oefeningen waren gebaseerd op teamsporten, zoals rugby, hockey en american football.

Ze vergeleken de uitkomsten met de resultaten van jongeren die een placebo te drinken kregen. Wat bleek? Jongeren die een koolhydraatrijke drank kregen, konden 24 procent keer langer doorgaan dan de andere jongeren. Alleen het uithoudingsvermogen verbeterde; de jongeren konden niet harder rennen.

Hydrateren
In de sportdrank zaten koolhydraten, natrium, kalium, magnesium en calcium. Doordat het uitdroging helpt voorkomen en energie geeft, kunnen sporters volgens de onderzoekers langer doorgaan.

"Dat hydrateren belangrijk is om te presteren, was bij volwassenen al bekend. Nu weten we ook hoe jongeren reageren op hydrateren en het aanvullen van de energievoorziening tijdens het sporten", aldus onderzoeker John Sproule.

Bron: Gezondheidsnet
Apotheek Heeswijk-Dinther