Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Logo_MEEWonen zonder beperkingen, dat wil iedereen. Voor mensen met een beperking is dat echter niet zo vanzelfsprekend. Alleen al het vinden van een geschikte woning of woonvoorziening kost heel wat moeite. MEE is dé organisatie die mensen met een beperking helpt om mee te kunnen doen in de samenleving. Ook op het gebied van wonen. MEE krijgt veel vragen over wonen voor mensen met een beperking. Er was behoefte aan een actueel overzicht van bestaande en toekomstige woonvoorzieningen. Dat was de aanleiding voor het ontwikkelen van de MEE woonwinkel. Met een aanbod van ruim 1400 woningen en projecten (circa 13.000 wooneenheden) in Nederland is deze website uitgegroeid tot een autoriteit op het gebied van drempelvrij wonen.

Daarom ontwikkelde MEE een ‘Funda’ voor mensen met een beperking: www.meewoonwinkel.nl. Onlangs is deze website volledig vernieuwd. Het is nu eenvoudiger geworden een speciale woonplek te vinden.

In de vernieuwde MEE woonwinkel kunnen mensen met een beperking gemakkelijk zoeken naar een woning die bij hen past. Nieuw is het zoeken via Google Maps. Stap voor stap kan de woningzoekende tot op wijkniveau zien welke woningen beschikbaar zijn. Van elke woning staat een beschrijving en een vermelding van de zorg die er wordt aangeboden. Zo vindt men de ideale combinatie van wonen en zorg die rekening houdt met de beperking. Ook informeert de site over open plaatsen bij woonprojecten die nog in een zeer vroeg stadium verkeren.

MEE regio Tilburg startte dit initiatief in 2007. Inmiddels hebben alle Brabantse en Limburgse MEE-organisaties zich hierbij aangesloten. Ook vanuit andere provincies is er interesse. Op dit moment maken 36 zorgaanbieders, met een concentratie in Limburg en Brabant, hun woonaanbod via de MEE woonwinkel bekend. Maar ook dit aantal is groeiende. Kijk voor meer informatie en woningen met zorg op www.meewoonwinkel.nl.

MEE is een onafhankelijke organisatie. Iedereen met een beperking kan bij MEE terecht. Dat kan een verstandelijke of lichamelijke beperking zijn, een chronische ziekte of een vorm van autisme. MEE is er ook voor ouders, familie en verzorgers. MEE ondersteunt, adviseert en informeert en doet dit gratis en zonder verwijsbrief. Wanneer mensen met een beperking zo zelfstandig en normaal mogelijk kunnen deelnemen aan de samenleving op het gebied van wonen, werken, ontwikkeling, vrije tijd en wet- en geldzaken is de missie van MEE geslaagd.

Ondersteuning bij leven met een beperking