Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

MEEAlle mensen die vragen hebben over leven met een Niet Aangeboren Hersenletsel kunnen terecht bij het Advies- en Meldpunt NAH Noordoost Brabant. Dit is vanaf 1 januari gevestigd bij MEE Noordoost Brabant. Deskundigen op het gebied van NAH geven kosteloos informatie en advies. Kijk op www.nahnobrabant.nl voor meer informatie.

NAH kan veel vragen en onduidelijkheden oproepen. Bij het Advies- en meldpunt NAH Noordoost Brabant kunnen mensen met NAH, familieleden, zorgverleners, hulpverleners en andere betrokkenen met hun vragen terecht. Dat kan van maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur telefonisch via 0413 33 47 07 of per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het Advies- en meldpunt geeft kosteloos informatie en advies over NAH. Soms kan een vraag direct beantwoord worden. Indien nodig kan de vraag ook voorgelegd worden aan het hersenletselteam; een team van deskundigen op het gebied van NAH. Het Advies- en Meldpunt NAH maakt onderdeel uit van het NAH-Samenwerkingsverband Noordoost Brabant. MEE Noordoost Brabant, MEE regio 's-Hertogenbosch, SWZ, Vivent, Reinier van Arkel, Tolbrug, Jeroen Bosch ziekenhuis, Cello, Sensis en Zorgbelang werken hierin samen.

Een Niet Aangeboren Hersenletsel is een beschadiging in de hersenen door bijvoorbeeld een ongeluk, beroerte, hersentumor, hersen(vlies)ontsteking, zuurstoftekort bij een hartstilstand of reanimatie. Een belangrijk gevolg is dat het leven na de hersenbeschadiging totaal verandert. Een hersenbeschadiging kan (ernstige) lichamelijke beperkingen opleveren. Maar ook niet zichtbare beperkingen zoals veranderingen in geheugen, concentratie, emoties en karakter. Problemen vallen op het eerste gezicht niet op, worden niet herkend of worden onderschat. Dat maakt het zoeken naar de juiste hulp of ondersteuning erg moeilijk en kan vaak jaren duren. Het Meld- en adviespunt kan hierin uitkomst bieden.

Ondersteuning bij leven met een beperking
MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd. Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.