Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

080211_reumakuren_01Zaterdag 26 februari 2011 om 15.00 uur organiseert Reha-tours in Hotel-restaurant De Leygraaf, Meerstraat 45a te Heeswijk-Dinther een gratis presentatie over kuren in de Gasteiner Heilstollen te Oostenrijk. Reumapatiënten met reumatoïde artritis, artrose, bechterew en fybromialgie hebben baat bij deze kuur die vaak gedeeltelijk wordt vergoed (soms geheel) door zorgverzekeraars.

Max Tailleur organiseerde vroeger deze reizen al naar Oostenrijk, met de actie “de zak van Max”. Het welbevinden van reumapatiënten kan hierdoor wetenschappelijk onderbouwd verbeteren. 

Reha-tours is een groep vrijwilligers, die deze voorlichting verzorgt. Zij organiseren groepskuurreizen naar de Gasteiner Heilstollen in Oostenrijk ten behoeve van reumatische patiënten. Sinds enkele jaren verzorgen zij, met succes een geheel verzorgd revalidatieprogramma . Het is de enige reisorganisatie die een kuurreis aanbiedt waarvan het programma wetenschappelijk onderbouwd is. Het gaat hier om de zogenaamde “Maastricht studie” onder leiding van Professor Sj. van der Linden, hoogleraar reumatologie, verbonden aan het Academisch Ziekenhuis Maastricht. Uit deze studie is gebleken dat door het volgen van dit 3 weekse programma met lotgenoten, er een enorme meerwaarde voor de reumapatiënt optreedt. Deze meerwaarde bestaat uit: o.a. minder pijn, minder medicijngebruik, meer beweeglijkheid, meer levenskwaliteit en minder ziekte-uitval. De meerwaarde heeft een gemiddelde duur van 9 maanden! Het kuurprogramma met de Gasteiner Heilstollen in combinatie met groepstherapie is uniek in zijn soort. Natuurlijk kunnen partners ook mee als uw begeleider. Voor inlichtingen en aanmelding voor de voorlichting: Dhr. Nico Wolter, arts 045-5452696. Secretariaat: Mariëlle Beynsberger Coenen 0475-493649  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Meer informatie  www.reha-tours.com.


080211_reumakuren_02080211_reumakuren_03