Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

MEEOp donderdagmiddag  28 april organiseert MEE Noordoost Brabant samen met De Mantelzorgwinkel een informatiemiddag voor mantelzorgers. Het thema is: hoe vraag ik hulp aan anderen. De gratis toegankelijke bijeenkomst is in het kantoor van MEE, Volkelseweg 2 in Uden. Iedereen die meer wil weten over dit thema is welkom. Meer informatie op  www.mee-nob.nl

 De consulenten van De Mantelzorgwinkel praten tijdens deze middag met de aanwezigen over de balans tussen geven en nemen en het belang van assertiviteit voor mantelzorgers. Ook geven ze met behulp van oefeningen tips voor het dagelijkse leven. Er is gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan en vragen te stellen. De bijeenkomst start om 14.00 uur en duurt tot 15.30 uur (uitloop tot 16.00 uur). Aanmelden kan tot 27 april per e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch 0413 33 47 33 met vermelding van uw naam, telefoonnummer en het aantal personen waarmee u de bijeenkomst bezoekt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hanneke Schanzleh, telefoon 0413 33 47 80, e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  

 Mantelzorgers zorgen vaak dag in, dag uit voor een naaste. Zij merken als geen ander welke invloed dit heeft op hun eigen leven. Denk aan de combinatie met een baan, het onderhouden van sociale contacten, het uitoefenen van een hobby of gewoon het hebben van wat tijd voor zichzelf. Mantelzorgers zorgen vaak uit liefde voor een ander. Maar ze weten ook dat langdurig zorgen voor een ander zwaar kan zijn. Bij zorgen gaat het om de balans tussen geven en nemen. Daarom is het belangrijk dat ook mantelzorgers om hulp vragen en voor zichzelf opkomen.

  Ondersteuning bij leven met een beperking

MEE biedt informatie, advies en ondersteuning aan mensen met een beperking of chronische ziekte. MEE werkt aan het verbeteren van kwaliteit van leven, door de zelfredzaamheid van mensen met een beperking te vergroten. Bij MEE werken deskundige consulenten die kunnen helpen met vragen op alle terreinen van leven met een beperking, handicap of chronische ziekte. Dat kunnen vragen zijn over bijvoorbeeld werk, onderwijs, juridische zaken, wonen, sociale voorzieningen, inkomen en vrije tijd.

Kijk op www.mee-nob.nl voor meer informatie.