Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

240511_IPG_Ms_Ontbloot_01Donderdag 18 mei tijdens de vergadering van IPG Bernheze werden we verrast met de komst van Saskia Splinter-van Werven, auteur van het boek “MS Ont-bloot”. Samen met 49 andere Nederlanders met MS waaronder onze IPG-collega Patrick Speliers uit Heesch is er een mooi boek gemaakt met als titel “MS Ont-bloot”. In het boek zijn 50 foto’s van mooie mensen met MS gemaakt door Peter Stevens. Saskia Splinter-van Werven schreef de verhalen. Deze  prachtige foto’s en verhalen zijn documenten van Nederlanders in gevecht met de ziekte MS.

 

Multiple Sclerose ofwel MS is een aandoening aan het centrale zenuwstelsel. Het is een ziekte die niet te genezen is. Graag willen mensen met MS dat er een geneesmiddel voor MS komt. Daarom is onderzoek hard nodig. En voor dit onderzoek is geld nodig. “Daarom heb ik het idee opgevat om dit boek te maken”, vertelt Saskia. “Soms is aan mensen met MS aan de buitenkant niets te zien. Dit leidt tot onbegrip van de omgeving. Mensen met MS hebben ook te lijden aan chronische vermoeidheid. Ik hoef niet meer te schrijven hoe vaak je je in je nakie gezet voelt door het MonSter dat MS heet. De foto’s en verhalen van mijn lotgenoten spreken voor zich,” aldus Saskia Splinter-Van Werven.

Patrick Speliers en Saskia Splinter-van Werven bieden voorzitter Hans van Lankveld van IPG-Bernheze een eerste druk van het boek MS Ont-bloot aan. De officiële boekpresentatie was 13 mei in Elst.Voor meer informatie hierover kunt u kijken op www.mooinisseroi.nl en www.hartvannederland.nl

De eerste oplage van 1.000 stuks was in drie dagen uitverkocht. Als u “MS Ont-bloot” wil bestellen kan dat via uw boekhandel of bij www.ms-ontbloot.nl. Dit boek wordt ook verkocht in België. En voor Duitsland en Oostenrijk is er een Duitse versie. De opbrengst is voor MS Research.

Na de koffie gingen Patrick en Saskia snel door naar Ziekenhuis Bernhoven in Oss. Daar namen zij deel aan het minisymposium voor MS patiënten uit de omgeving Oss, Uden en Veghel. Met veel steun van de medische wereld konden zij daar het boek promoten. Saskia Splinter-van Werven kreeg een groot applaus voor haar initiatief voor MS.

Kick-off meest toegankelijke winkel Bernheze

IPG Bernheze is bezig met een nieuw project. Alle winkeliers in Bernheze krijgen een uitnodiging om mee te doen aan de toetsing en verkiezing van de meest toegankelijke winkel van Bernheze. De Kick-off van dit project is op donderdag 17 november 2011. Met steun van het Maatschappelijk Stimuleringsfonds van de Rabobank en een donatie van Stichting Bernhezer Ondernemers Platform bieden wij de winkeliers een luchtige avond aan in De Pas met medewerking van bekende Nederlanders en bekende Bernhezenaren. Mocht u geen uitnodiging ontvangen hebben dan kunt u reageren per e-mail naar:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Volg ons nu ook via twitter en’vind ons leuk’ via facebook (zoek: IPG Bernheze)

 

240511_IPG_Ms_Ontbloot_02

 

 

 

Voorzitter Hans van Lankveld van IPG Bernheze ontvangt het boek “MS Ont-bloot” uit handen van Saskia Splinter-van Werven en Patrick Speliers.

 


 Tekst: Esther van den Bogaart

Foto: Els Kanters