Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Avila_C_LOGO_DEFHerken je dit: je hebt een druk gezin en je zou willen dat je partner wat meer bijdraagt aan het huishouden, je baas wil je extra taken geven terwijl je bordje al veel te vol is, jij en je partner hebben verschillende wensen voor jullie vakantie.

 Verbindend onderhandelen kan worden toegepast als je samen met mensen leeft of werkt en je hebt verschillende standpunten, een conflict of tegenstelde belangen die je niet zomaar opzij wilt zetten, als de verschillende standpunten niet met elkaar lijken te verenigen.

Als het gaat om kwesties die belangrijk genoeg zijn om er tijd voor uit te trekken en te zoeken naar een oplossing die voor jullie beiden (of beide partijen) oké is; dan is Verbindend onderhandelen een uitstekend instrument om een win-win situatie te creëren.

Verbindend onderhandelen gaat dieper in op de belangen en positieve intenties van beide partijen. Vanuit de welwillende houding die hierbij ontstaat en de extra informatie die je krijgt ga je op zoek naar creatieve oplossingen waar beide partijen van profiteren.

De methode sluit aan op de principes van The Harvard Negotiation Project en de methode Verbindend communiceren van Marshall Rosenberg
Meer informatie op  www.avilacoaching.nl