Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

13112012 matineeconcert 01Zondag 18 november 2012 vindt er een Matineeconcert plaats in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. Dit zal gedaan worden door David George en Frank de Koning. Zij zullen beiden een concert geven van een half uur.

David George

De violist David George begon zijn muzikale studie op negenjarige leeftijd in de USA. Hij voltooide zijn studie aan de Juilliard school, waar hij studeerde bij Dorothy Delay, de leraar van ltzhak Perlman. Na het behalen van zijn diploma maakte hij deel uit van het Vaghy strijkkwartet dat verbonden was aan de Queens University in Canada. Zij maakten met dit kwartet een uitgebreide tournee in Canada, de USA en Europa, terwijl zij opnamen maakten en voor radio en TV optraden.

Na Canada richtte George in Nederland het Stradivarius trio op, genoemd naar de Stradivarius viool uit 1721, waar hij 27 jaar op speelde. Het trio maakte een tournee door Europa en de USA. Daarbij werden op speciale festivals werken uitgevoerd van componisten zoals Penderecki, Lutoslawsky, Peter Schat. Bovendien speelde hij in Het Brabants Orkest. Met een levenslange passie voor kamermuziek gaat David verder met uitvoeringen aan beide zijden van de oceaan.

Frank de Koning

is afkomstig uit Rijsbergen waarvan het gehucht Hazeldonk heden ten dage gelegen is aan de A1 naar Antwerpen. Hij studeerde natuurkunde aan de TU Eindhoven en later piano aan het conservatorium te Tilburg bij Paul Niessing en Tom Demmers en daarna bij Jaap Spaanderman te Amsterdam. De Koning volgde workshops in Dartington en London bij Carola Grindea. Hij gaf les en legt zich toe op het geven van concerten als solospeler of samen met een instrumentalist of vocalist. Thans heeft hij een administratiekantoor voor kleine ondernemers, waaronder velen uit de wereld van het theater, de muziek en de beeldende kunst. Hij is sinds enkele jaren een fanatieke tanguero en studeerde Italiaans in Firenze (Florence) en Venezia.

Ci vediamo al concerto. La musica è un ballo senza maschera.

Locatie: Wapenzaal Kasteel Heeswijk, twee concerten van 30 minuten.

Start: 14.15 uur en 15.15 uur.

Entree: € 3,50 per concert en gratis in combinatie met kasteelbezoek.

Kijk voor meer informatie op www.kasteelheeswijk.nl.