Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

141012 Bongenaar_TrioBij Klassieke Klanken in Kasteel Heeswijk staan op zondag 19 oktober twee optredens gepland. Tijdens het Matineeconcert van 14:15 uur kunnen onze gasten kijken en luisteren naar een optreden van het Bongenaar Trio, dat wordt herhaald om 15:15 uur. Zij zingen gevarieerd klassiek en worden begeleid op de piano door Ad Broeksteeg. En ’s-avonds om 20:00 uur staat een uniek avondconcert op het programma. Dan speelt Michael Tsalka (solo) ‘Bach's Goldb ergvariaties, BWV 988’ op het kasteelklavecimbel en op de laatste aanwinst van Kasteel Heeswijk: de Broadwood concertvleugel uit 1840.

Lunch- en Matineeconcert: ‘toegankelijk klassiek’ 

Het Bongenaar Trio, moeder Chris en dochters Margot en Heleen, brengt een programma met toegankelijke klassieke muziek. Voor het eerst in deze samenstelling zingen zij een mix van solistische en meerstemmige stukken. De duur van een concert is ca. 30 minuten. De entree is 3,50 per persoon. Onze Brasserie heeft zoals gewoonlijk weer heerlijke broodjes en borrelgarnituren op de kaart staan. Kortom, voldoende ingrediënten voor een gezellig klassiek middagje Heeswijk. 

Speciaal klavecimbel- en pianoconcert in de avond

Wie de voorkeur geeft aan het avondconcert, wordt verrast met klanken zoals die in 1860 ook in het kasteel moeten hebben geklonken. Vernoemenswaard is de antieke Broadwoodvleugel die het kasteel sinds kort in bezit heeft. De vleugel is in 1840 gebouwd en onlangs nog gerestaureerd. De bijzondere klank van dit instrument doet historisch Heeswijk herleven als Michael Tsalka het werk aan Bach ten gehore brengt.

Het avondprogramma duurt ca. 2 uur. Wie gebruik wil maken van één van onze kasteelconcertarrangementen wordt vroeger verwacht. Het meest uitgebreide arrangement met een rondleiding en een diner start om 17:00 uur. Reserveren is gewenst. Ga voor meer info, prijzen en reserveringen naar de bookingsite van Geelvinck: http://www.geelvinck.nl/concerten/fortepiano-en-klavecimbel-op-kasteel-heeswijk