Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

141026 Celtic_music_band_SlanOp zondag 2 november treedt de Celtic Music Band Slán op in Kasteel Heeswijk. Deze Nederlandse groep zingt en speelt Ierse-, Engelse-, Schotse- en Bretonse folkmuziek. Ze treedt twee keer op. Om 14:15 en 15:15 uur kunt u van de schitterende folkmuziek genieten. De entreeprijs per miniconcert is laag: 3,50 euro per persoon. De opbrengst komt ten goede aan het onderhoud van ons kasteel.
 
Naast het spelen van eigen liedjes probeert de groep in ieder "bestaand" nummer een eigen inbreng te laten doorklinken. Slán heeft de afgelopen jaren op diverse festivals gespeeld en is daar niet onopgemerkt gebleven. Inmiddels heeft de groep haar derde CD uitgebracht.
 
"Slán" (spreek uit: slawn) is het Iers-Keltische woord voor "Tot Ziens" of op z'n Brabants: "Houdoe" en wordt vaak als groet onderaan een brief gebruikt. De groep bestaat uit vier leden. Gabriele Kohl: zang, gitaar en fluiten. Ronald Collenteur: whistles, bluesharp, doedelzakken, accordeon en percussie. Piet Kikkert: basgitaar. Jaap van Liere: gitaar, banjo, accordeon, whistles en zang.
 
Wie weer een gezellig middagje Heeswijk zoekt, kan het kijken en luisteren naar Slán combineren met een bezoek aan het Kasteel, een lekkere kop koffie of een goed verzorgd gerecht uit de keuken van onze horeca partner.
 
En wie op 2 november niet kan komen, op zondag 9 november hebben we weer klassiek op het programma staan. Meer info: www.kasteelheeswijk.nl