Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

nathalia02De van oorsprong Oekraïense Natalya Kinzerskaya - vaker te gast op Kasteel Heeswijk - is eveneens pianiste. Solo treedt zij tijdens twee miniconcerten op zondag 21 februari, op in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk. De Russische klassieke muziek vormt vanmiddag het thema, te weten: ‘Les Saisons’ van Pjotr Iljitsj Tchaikovsky. Aanvang: 14.15 en 15.15 uur. Entree: € 3,-.

De van oorsprong Oekraïense Natalia Kinzerskaya speelt al sinds haar zesde jaar piano. Op 10-jarige leeftijd won zij haar eerste pianoconcours. Ze studeerde aan verschillende muziekscholen en behaalde op het conservatorium van Stanislav haar piano- en orgeldiploma’s. Daar won zij het nationale concours van Karpati als beste vertolkster van werken van de moderne Oekraïense componisten zoals:
Bortnijanski en Kolessa.

Na haar studie verhuisde zij naar Sint Petersburg en ging daar muziek doceren. Daarnaast speelde Natalia solistisch en begeleidde zij verschillende ensembles. Tegenwoordig is zij woonachtig in Nederland en wordt regelmatig gevraagd voor pianobegeleiding van concerten en koren. Ook is zij vaste organiste in de Sint Lambertuskerk te Engelen bij Den Bosch.