Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteelheeswijkxRondom de gepassioneerde openlucht theatervoorstelling ‘Romeo and Juliet’ op 25 augustus 2010, laat Kasteel Heeswijk het thema ‘liefde’ als een lopend vuurtje door de gehele maand razen. Het roept de maand augustus uit tot Liefdesmaand. Zo kunt u een door uzelf geschreven minnebrief laten bezorgen door onze ‘postiljon d’amour’, u neemt deel aan de thema-fotowedstrijd ‘De kus, het kasteel & de camera’ of u bezoekt een van de met liefde gemaakte amoureuze voorstellingen in de Ridderzaal of de IJzertoren. Ook het  glaasje Fresita met een chocolate brownie in de brasserie zal zijn uitwerking niet missen. Inderdaad, alles is liefde in: AugustusLiefdesmaand
Onder de titel De mantel der liefde brengen Zef Hendriks (vleugel), Babs van Bree (zang) en Dorine Striekwold (poëzie) op zondag 1 augustus een programma waarin de amoureuze facetten van het leven in vele schakeringen worden belicht. Locatie: Wapenzaal, aanvang: 13.15, 14.30 en 15.45 uur. Entree: 3,- Gratis op vertoon van entreebewijs Kasteel Heeswijk.

IJzertoren: film & verhalen
In de IJzertoren wordt de gehele maand augustus op zondag een Nederlands ondertitelde (BBC) filmversie van ‘Romeo and Juliet’ vertoond. ‘Ach, dat de liefdegod, zo zacht in schijn, in de praktijk zo hard en wreed moet zijn’. In de hoofdrollen: Patrick Ryecart, Rebecca Saire, Michael Hordern, John Gielgud, Alan Rickman en Celia Johnson. Aanvang: 13.30 uur, duur: 167 minuten. Bovendien treedt elke donderdagmiddag Kasteel Heeswijk’s eigen verhalen-verteller Jonker Voordenvuyst op om er zijn van verliefdheid doordrenkte verhalen te vertellen. Aanvang: 13.30, 14.00, 14.30, 15.00, 15.30 en 16.30 uur. Gratis toegankelijk.

De mantel der Liefde 1 augustus

De kus, het kasteel & de camera
Legt u het thema ‘De kus, het kasteel &  de camera’ - vóór 22 augustus - op uw geheel eigen, smaakvolle wijze vast op (digitale) foto en ding mee naar een leuke prijs. Een betrokken en vakkundige jury maakt een eerste selectie. De 25 mooiste foto’s vinden hun weg in een expositie in de IJzertoren. Gasten van de voorstelling ‘Romeo and Juliet’ (25 augustus) brengen die avond hun stem uit en op 5 september worden de winnaars in twee categorieën (tot 16 jaar, ouder dan 16 jaar) bekend gemaakt.

Een brief aan je lief
Iedere zondag vindt u op vier locaties binnen het kasteelensemble een rustige schrijfplek, om ‘een brief aan uw lief’ te schrijven. Een speciaal postpakketje is voor € 1,- verkrijgbaar bij de kaartverkoop, alwaar ook de bijzondere brievenbus staat. U richt zich volledig op de inhoud van uw op schrift gestelde zielenroerselen, schrijft de brief en deponeert deze in de bus. Kasteel Heeswijk draagt zorg voor bestelling ervan. Binnen Heeswijk-Dinther worden de brieven – voor zover mogelijk – persoonlijk bezorgd door een ‘postiljon d’amour’.

 

Kasteel/rondleidingen
Tijdens de rondleidingen door het kasteel, die worden gegeven op dinsdag, woensdag, donderdag en zondag, hoort u spannende verhalen over strijd en liefde op het kasteel.

Entree: € 6,- (volwassenen) en € 3,- (kinderen 4-12 jaar). Op woensdag en donderdag worden speciale kinderrondleidingen gegeven.