Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteelstrijklichtIn het kader van augustus liefdesmaand, als opmaat voor de openlucht theatervoorstelling ‘Romeo and Juliet’ (25 augustus 2010), brengt Kasteel Heeswijk op zondag 15 augustus in de Wapenzaal een met liefde gemaakte amoureuze voorstelling van poëzie en muziek.

In het Koetshuis wordt de Nederlands ondertitelde (BBC) filmversie van ‘Romeo and Juliet’ vertoond. Aanvang: 13.30 uur, duur: 167 minuten. Ook kunt u een door uzelf geschreven minnebrief laten bezorgen door onze ‘postiljon d’amour’ of deelnemen aan de fotowedstrijd ‘De kus, het kasteel & de camera.’ In de rondleidingen door het kasteel hoort u bovendien de verhalen over de relaties van de kasteelbewoners in de 19e en 20e eeuw.

 Wapenzaal: poëzie en muziek
Ad van Schijndel, de dichter van Bernheze, draagt voor uit eigen werk uit de bundels van lust en liefde, omgekeerd evenbeeld en in verstilling samen. Brenda Gil Toresano brengt liefdesgedichten uit de Nederlandse literatuur. Hun voordrachten worden muzikaal afgewisseld door Harm van der Heijden op accordeon. Aanvang: 13.30, 14.30 en 15.30 uur. Entree: € 3,-. Gratis op vertoon van entreebewijs Kasteel Heeswijk.

 De kus, het kasteel & de camera
Legt u het thema ‘De kus, het kasteel &  de camera’ - vóór 22 augustus - op uw geheel eigen, smaakvolle wijze vast op (digitale) foto en ding mee naar een leuke prijs. Een betrokken en vakkundige jury maakt een eerste selectie. De 25 mooiste foto’s vinden hun weg in een expositie in de IJzertoren. Gasten van de voorstelling ‘Romeo and Juliet’ (25 augustus) brengen die avond hun stem uit en op 5 september worden de winnaars in twee categorieën (tot 16 jaar, ouder dan 16 jaar) bekend gemaakt.

Een brief aan je lief
Op drie locaties in de kasteeltuin bevinden zich rustige schrijfplekken om ‘een brief aan uw lief’ te schrijven. Een speciaal postpakketje is voor € 1,- verkrijgbaar bij de kaartverkoop, alwaar ook de bijzondere brievenbus staat. U richt zich volledig op de inhoud van uw op schrift gestelde zielenroerselen, schrijft de brief en deponeert deze in de bus. Kasteel Heeswijk draagt zorg voor bestelling ervan. Binnen Heeswijk-Dinther worden de brieven – voor zover mogelijk – persoonlijk bezorgd door een ‘postiljon d’amour’.