Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteelherfstrsOp zondag 17 oktober 2010 omarmt Kasteel Heeswijk het najaar een tikje melancholisch, maar verder alleszins opgewekt met zijn eigen 'HERFSTOOGST 2010', een open dag. Het is een feestelijke en gezellige najaarsdag met muziek, spelletjes, schilderkunst, kraampjes en rondleidingen, maar ook met verschillende soorten - vaak ambachtelijk bereid - voedsel, bij uitstek passend bij dit prachtige seizoen. 

"Een vaag gevoel van heimwee trekt voorbij bij het aanbreken van het najaar. Ochtendmist zet de toon. Vergevingsgezind. Vocht op de huid en schimmel in de lucht. Rusteloos gadegeslagen maar met een vredig gemoed. Een lichte huivering overvalt ons onwillekeurig bij het wisselen van de seizoenen. Maar nooit zo indringend als bij het vallen van de herfst."

De goudgele en roodbruine 'Herfstoogst 2010' wordt op zondag 17 oktober 2010 gevierd in veel verschillende ruimtes (binnen en buiten) van Kasteel Heeswijk en duurt van 12.00 tot 17.00 uur. De entree voor volwassenen bedraagt €6,- per persoon, die voor kinderen (4 tot 12 jaar) €3,-. Parkeerplaats is op loopafstand aanwezig.