Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

Rolf_van_MeursConcert "een reis door de tijd" door gitarist Rolf van Meursin de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk.
Het zondagmiddagconcert op 7 november wordt gebracht door gitarist Rolf van Meurs.
Hij studeert klassiek gitaar aan het conservatorium te Tilburg en volgt momenteel lessen bij  Enno Voorhorst en voorheen bij Tom Burmanje. Ook heeft hij zich verdiept in flamenco muziek bij gitarist Maurice Leenaars.

Rolf is al vroeg begonnen met het nemen van gitaarlessen. Hij is al lange tijd op verschillende manieren geïnteresseerd in gitaarmuziek. Zo begon hij op 8-jarige leeftijd met het spelen van klassiek gitaar, vervolgens in zijn pubertijd rock, pop en swing om na zijn toelating op het conservatorium klassieke muziek, met als hoofdvak gitaar, te gaan studeren.

Daar ging voor hem een heel nieuwe wereld open en hij is vol overtuiging dat dit het interessantste is waarmee hij tot nu toe in aanraking kwam. Hij maakte kennis met allerlei soorten muziek, van Renaissance en Barok tot het repertoire van de hedendaagse muziek uit de 20e eeuw.

Op het programma van 7 november staan werken van Alonso, Mudarra, J.S. Bach, Fernando Sor en Leo Brouwer. Uniek deze middag zijn de composities van de nog vrij onbekende Nederlandse componist Hans de Heer, die Rolf ontdekte tijdens een van zijn bezoeken aan het archief van het Nederlands Muziek Instituut. Bijzonder in de muziek van De Heer zijn de rijke kleurharmonieën.

Locatie: Wapenzaal van kasteel Heeswijk

Twee concerten van 30 minuten.
Start: 14.15 en 15.15 uur.
Entree: € 3,00 (gratis op vertoon van toegangskaart museum)

Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.