Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

sneeuwochtend_kasteelHet altijd gemoedelijke en ambachtelijk getinte kerstfeest op het kasteel wordt dit jaar gehouden op zondag 12 december van 12.00 tot 17.00 uur. Het kasteel is met veel toewijding prachtig versierd.

De binnenplaatsen zijn omgetoverd tot gezellige ontmoetingsplaatsen met zitjes, vuurkorven en kerstkraampjes waar kerst- en woonaccessoires, kaarsen en sieraden, tafeltextiel en serviezen, sjaals en tassen en veel lekkernijen worden verkocht. In het kasteel worden de verhalen van de adellijke bewoners verteld. Het kerstfeest wordt muzikaal omlijst door het Trio Joyeux, het Trombonekwartet Trombadours, het koor Vivace en het blokfluitensemble De Fluiterije. Met de geur van gepofte kastanjes in uw neus, de roep van de kerstman, het verhaal van Jonker Voorden-vuyst en een goed glas (glüh)wijn in de hand, neemt u - zeker wat de sfeer betreft - alvast een voorproefje op kerstmis. 

 Entree kasteel met cultureel programma:
€ 3,00 (4 t/m 12 jaar) en € 6,00 (vanaf 12 jaar).
De toegang tot de kerstmarkt en Brasserie Het Koetshuis is gratis.

 Kerstconcert door Cappella Pratensis

De dag wordt ’s avonds afgesloten met Het kerstvisioen van Suster Bertken, een kerstconcert dat wordt gebracht door Cappella Pratensis om 20.00 uur in de Wapenzaal. Naast vier zangers zullen de Vlaamse verteller Herman De Winné en een luitist aan het programma meewerken. Entree € 17,50.

 Raadpleeg voor meer informatie, tarieven en tijden: www.kasteelheeswijk.nl