Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

fotokastlijstNieuwsgierigheid wordt beschouwd als een van de kenmerkende eigenschappen van een kind. De onbevangen gretigheid van kinderen naar het nieuwe en onbekende, wordt door Kasteel Heeswijk ook in 2011 beantwoord met de wekelijkse Kasteel Heeswijk Kindertour.

De verbeeldingskracht, de zucht naar spanning en de jaloersmakende roekeloosheid van het kind, vinden het hele jaar op woensdagmiddag hun uitweg in de speciaal voor kinderen georganiseerde kinderrondleidingen door Kasteel Heeswijk.

De kindertours worden gegeven door precies de juiste gidsen hiervoor. Alle spannende hoeken en gaten, alle duistere nissen, alle door spinnenwebben gecamoufleerde spelonken en alle krakende trappenhuizen van het kasteel worden gezocht, gevonden, bekeken en besproken. Beetje bij beetje en spelenderwijs valt zo 'de legpuzzel van Kasteel Heeswijk' voor de kinderen in elkaar. Elke woensdag van 13.30 uur tot 14.30 uur.

Op aanvraag is de Kasteel Heeswijk Kindertour ook op andere weekdagen te organiseren. Overigens is - ook op woensdagen - de gezellige Brasserie Het Koetshuis van Kasteel Heeswijk van 11.00 uur tot 17 uur geopend, voor lekkere drankjes, gebakjes en gerechten van de kleine kaart. De brasserie is het gehele jaar open van dinsdag t/m donderdag en op zondag.