Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

stet2011Kasteel Heeswijk presenteert i.s.m. Stichting The English Theatre 'Twelfth Night VAN WILLIAM SHAKESPEARE' - 24 AUGUSTUS 2011
Op woensdag 24 augustus 2011 speelt het Britse gezelschap Illyria - in de hen inmiddels vertrouwde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk - de romantische komedie ‘Twelfth Night, or What You Will’ van William Shakespeare. De kwaliteit van het stuk, waarin de romantische liefde weer eens in alle verwarring wordt beleden, de reputatie van het gelauwerde Engelstalige theatergezelschap en de betoverende werking van een fraaie kasteeltuin op een zachte zomeravond, verzekeren de bezoeker van een buitengewone theaterervaring.

 

Twelfth Night or What You Will

In 1601 schreef William Shakespeare de romantische komedie ‘Twelfth Night or What You Will’, afgekort ‘Twelfth Night’. Pluk de dag, de romantische liefde waaraan ‘geleden zal worden’, amoureuze verwarring, geslachtsvermomming, blinde ambitie en de prijs die daar ongezien maar gegarandeerd voor wordt betaald; het zijn de centrale thema’s in ‘Twelfth Night’, een komedie die als een ontregelende wervelwind langs het publiek raast.

Het begin…

William Shakespeare’s in 1601 geschreven stuk gaat van start met de schipbreuk die de hoofdrolspeelster Viola lijdt voor de kust van Illyria. Aan land gekomen vermomt ze zich als man en weet als Cesario in dienst te treden van Hertog Orsino, op wie ze verliefd wordt. De vrouw waarvoor Orsino in vuur en vlam staat, Olivia, valt op haar beurt weer als een blok voor Cesario, die dus eigenlijk Viola is. En dat is dan nog maar het begin…

Wanneer het daglicht breekt
Geheel in de geest van het carpe diem principe om er alles uit te halen deze avond, is het exquise theaterdiner-arrangement, dat om 17.00 uur in Brasserie het Koetshuis wordt uitgeserveerd. Informatie hierover en reserveren per telefoon: 0413 292352. Voor de - zelf mee te nemen - traditionele picknick is de ommuurde kasteeltuin reeds vanaf 17.30 uur toegankelijk. Twelfth Night begint om 19.30 uur, wanneer het daglicht breekt.

Online reserveren van entreekaarten via www.kasteelheeswijk.nl

Entreekaarten kosten in de voorverkoop € 17,50 voor volwassenen en € 12,50 voor de jeugd t/m 12 jaar. Aan de kassa betalen volwassenen € 20,- en jeugd € 15,- . Brasserie Het Koetshuis is tot na de voorstelling geopend, o.a. met een uitstekende kleine kaart.

De voorstelling gaat door ongeacht de weersomstandigheden; neemt u een stoel mee (ook te huur voor €1) en zorgt u voor warme kleding, want naarmate de avond vordert wordt het frisser.