Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

kasteel1De fictieve bouwplannen voor het Kasteel Heeswijk die in het voorjaar veel reacties opriepen, hebben geresulteerd in de korte film Over oude gebouwen, de dingen die voorbij gaan…

Theatergezelschap Carovanna en filmmaker Pieter Deprez presenteren deze tijdens Openmonumentendag 11 september in Kasteel Heeswijk.

In het voorjaar van 2011 presenteerde het opmerkelijke bedrijf Clauster BV het plan voor een nieuwbouwproject rond Kasteel Heeswijk. Met futuristische woontorens en een exclusieve woongemeenschap hadden zij een nieuwe toekomst voor het kasteel voor ogen.

De reacties logen er niet om: Nieuwbouw rond het kasteel? Dat kon toch niet waar zijn?! Het was ook niet waar. Clauster BV en de bijbehorende plannen zijn een creatie van theatergezelschap Carovanna.

Maar waarom kan het eigenlijk niet, zo’n nieuwbouwproject? Moet een kasteel voor altijd behouden blijven? Kan het niet gewoon worden afgebroken of verbouwd tot bijvoorbeeld een indoorpretpark?

Het project, inclusief de vragen en reacties die het opriep, staat centraal in de korte film Over oude gebouwen, de dingen die voorbij gaan… van Carovanna en filmmaker Pieter Deprez. Deze wordt gepresenteerd tijdens Openmonumentendag, 11 september, in de Wapenzaal van Kasteel Heeswijk.

De Openmonumentendag, waarbij monumenten gratis te bezoeken zijn, staat dit jaar in het teken van hergebruik van gebouwen. Over oude gebouwen, de dingen die voorbij gaan… sluit hierbij aan.

Met de vertoning van de film en een bijbehorende kleine expositie van het theaterproject rond de fictieve plannen, sluit theatergezelschap Carovanna haar project in Bernheze af. Deze activiteiten zijn een programmaonderdeel van Schatten van Brabant.

Tijdens Openmonumentendag eindigt ook De Mobiele Toeristeninformatie, een ander programmaonderdeel van Schatten van Brabant in Bernheze. Wethouder Donkers van Bernheze sluit om 16.30u het kunstproject af. Dan vindt de ontmanteling plaats van de DMT met muziek en monumentenpoëzie.

Openmonumentendag, 11 september 2011, de film draait om 12.30u, 13.30u, 14.30u en 15.30u. Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk, Kasteel 4, Heeswijk Dinther

Entree is gratis.

www.carovanna.com

www.kasteelheeswijk.nl