Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

120108_David_Andreae_-_fotoOp zondagmiddag 15 januari brengen tenor David Andreae en pianist Dirk Strasser brengen een programma van de overkant van de Noordzee: Engelse volksliedjes in een schitterende setting van Benjamin Britten. Een wiegenlied, de sterke  verhalen over The Plough Boy and Sweet Polly Oliver, liefdesliederen zoals ‘I will give my love an apple’ en het mysterieuze ‘Foggy, foggy dew’.
Daarnaast klinken als piano solo enkele Nocturnes van John Field, een Engelse componist die door Europa reisde en o.a. Chopin merkbaar inspireerde tot het componeren van zìjn Nocturnes.
 
Tenor David Andreae (Boxtel) komt uit de koorwereld: het Sons Kamerkoor in de jaren tachtig, Trajecti Voces te Utrecht in de jaren negentig en vocaal ensemble Pur Sang aan het begin van deze eeuw. Tegenwoordig zingt hij liederen, begeleid door diverse pianisten, meestal in het Engels - zijn moedertaal.  Hij organiseert benefietconcerten in Boxtel voor o.a. zonnepanelen op basisscholen en voor projecten in Afrika.  David is leerling van Dirk Struycken te Boxtel.
 
Pianist Dirk Strasser (Son en Breugel) heeft, sinds hij als kind pianolessen kreeg, zich al snel gericht op het begeleiden van anderen. Strijkers, blazers, koren en vocalisten hebben met hem gemusiceerd en opgetreden. Naast het romantische en vroeg-20e eeuwse repertoire heeft de kerkmuziek zijn belangstelling. Bovendien is hij een liefhebber van het American Songbook. Dirk is tegenwoordig leerling van Elena Livsjits te Eindhoven.
 
 
Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk
Twee concerten van 30 minuten.
Start: 14.15 en 15.15 uur.
Entree: € 3,50 (gratis op vertoon van toegangskaart kasteelmuseum)
Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.