Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

De_Hot_DogsOp zondag 4 maart brengt Kasteel Heeswijk weer een van haar matineeconcerten. Dit keer een optreden van De Hot Docs. Zij zijn in het jaar 2000 opgericht als een vijfmans jazzformatie bestaande uit stafleden van het Carolus Ziekenhuis en het Bosch Medisch Centrum. In 2002 werd het combo uitgebreid door de komst van zangeres Andrea Nijholt. De band bestaat uit: Frans Croonen (gitaar), Ron Kusters (sax), Ed Schavemaker (slagwerk), Jaap de Witte (piano), Lex van Waalwijk van Doorn (contrabas) en Andrea Nijholt (zang)

 

Voor hun repertoire putten zij uit the American songbook en goed in het gehoor liggende mainstream jazz. Standards als Autumn Leaves en Summertime, maar ook moderne nummers met vrije improvisatie van de verschillende instrumentalisten staan op het repertoire. Verder worden Zuid-Amerikaanse ritmes en klanken al dan niet verjazzd ten gehore gebracht.

De Hot Docs treden met enige regelmaat op tijdens recepties en bij feestelijke gelegenheden in en buiten het ziekenhuis. Ook hebben zij meegewerkt aan een serie benefietconcerten ten behoeve van  het Vicky Brown Huis.

Locatie: Wapenzaal van Kasteel Heeswijk

Twee concerten van 30 minuten.

Start: 14.15 en 15.15 uur.

Entree: € 3,50 (gratis op vertoon van toegangskaart kasteelmuseum)

Kijk op www.kasteelheeswijk.nl voor meer informatie.