Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

03042012_lente_kasteelHet is op 2e Paasdag op Kasteel Heeswijk weer volop genieten van het Lentefeest, dat traditiegetrouw in het teken staat van cultuur en natuur, omdat het evenement samenvalt met de Dag van het Landschap, die dit jaar het thema draagt Landgoederen komen tot leven. Landgoederen zijn in vroeger eeuwen door rijken en machtigen gesticht om de drukke en vieze stad te kunnen ontvluchten. Ze vermaakten er zich kostelijk met lieden van eigen stand. Toen het dure onderhoud van landgoederen steeds moeilijker was om op te brengen, gingen er veel over in handen van natuurbeschermingsorganisaties. Brabant telt veel meer landgoederen dan gedacht, maar liefst 150, waarvan er 30 onder de hoede van Brabants Landschap vallen. Niet alleen het landschap en de natuur worden er gekoesterd, maar ook de rijke cultuurhistorie. Waren ze vroeger voor de ‘gewone man’ streng verboden, nu zijn ze vrij toegankelijk.

Ridderzaal: reizende tentoonstelling Lief en leed van landgoederen

Tijdens het Lentefeest is in de Ridderzaal de reizende tentoonstelling Lief en leed van landgoederen te bezichtigen. Deze tentoonstelling hebben Brabants Landschap en Kempens Landschap samen gemaakt in het kader van een grensoverschrijdende samenwerking en reist het hele jaar door Brabant en België.

Kinderactiviteiten

Voor kinderen vertelt Jonker Voordenvuyst zijn eigen Paasverhaal. In de tuin kunnen ze diverse oude spelen beoefenen of hun eigen paasmandje vlechten met wilgentenen. En in het kasteel is een speurtocht uitgezet die bij goed resultaat ook nog iets lekkers oplevert.

Muziek op het kasteel

Op en rond het kasteelklavecimbel door Eleanor de Groot blokfluit en altviool, Jo Hennen saxofoon en cello, Jan Kamphuis gamba en Axel Wenstedt klavecimbel. In de Wapenzaal zingt de vocal glamour vrouwengroep Muchoss.

Dag van het Landschap: start wandelingen 12.00, 13.30 en 15.00 uur

Tijdens de Dag van het Landschap kunt u onder leiding van een IVN gids een wandeling maken van anderhalf uur door de Kasteelbossen van Heeswijk. Deelname is gratis.

 

Brasserie Het Koetshuis

Brasserie Het Koetshuis is open om culinair, cultureel of anderszins op adem te komen. Koffie, thee en gebakjes, maar ook hapjes van de ‘kleine kaart’ worden geserveerd.

De Paasbrunch: vanaf 11.00 uur

In de keldergewelven van het kasteel kunt u deelnemen aan een uitgebreid brunchbuffet. De lentebrunch kost voor volwassenen € 32,50 of € 37,50 met cultureel programma en voor kinderen van 4 t/m 12 jaar € 17,- of € 19,50 met cultureel programma. Reserveer alvast uw tafel(s) via 0413 292352.

Entree Kasteel met activiteiten: € 7 (volwassenen) en € 3,50 (4 t/m 12 jaar)

Begunstigers van Brabants Landschap € 4,50 op vertoon van pas.

Parkeren: € 2 per auto op het weiland aan de Gouverneursweg van Kasteel Heeswijk. Meer info op www.kasteelheeswijk.nl

 

2e paasdag 12:00 -17:00 uur