Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

 

080824-shakespeareWoensdag 29 augustus 2012 is de zomerse en ommuurde kasteeltuin van Kasteel Heeswijk, het toneel van een William Shakespeare vertolking door het reizende Britse openlucht theatergezelschap Illyria. Het betreft dit jaar: 'Henry V'.

De reputatie van het prijswinnende Engelstalige gezelschap Illyria, de onbetwiste aantrekkingskracht van een William Shakespeare-komedie en de serene ambiance van een klassieke kasteeltuin op een kalme zomeravond; drie ingrediënten die elkaar versterken en garant staan voor een buitengewone theaterervaring.

Henry V door Illyria is een productie van Stichting The English Theatre. Voor de zesde keer (achtereenvolgend) presenteert Illyria zich in de voor dit soort theater zo passende setting van de kasteeltuin van Kasteel Heeswijk, gelegen op zo’n 10 kilometer ten zuidoosten van ’s-Hertogenbosch (Kasteel 4 te Heeswijk).

Het gezelschap Illyria
Illyria is in 1991 opgericht door Oliver Gray, die nog steeds de inspirerende kracht achter het Britse gezelschap is. Illyria is een van de oudste en meest gerenommeerde openluchtgezelschappen in Groot-Brittannië. De interpretaties van Oliver Gray, algemeen erkend als één van de grootste Shakespeare-kenners, worden geroemd om de authenticiteit. Met een voorstelling van Illyria worden bezoekers teruggebracht naar het 16e eeuwse Groot Brittannië. De stukken worden in hoog tempo op een eenvoudig podium gespeeld met een cast van maximaal zes acteurs die alle personages voor hun rekening nemen. 

Henry V – van: William Shakespeare    Klik hier voor het dinerarrangement (17.30 uur)
door: Illyria (Verenigd Koninkrijk)
datum: woensdag 29 augustus 2012
locatie: kasteeltuin Kasteel Heeswijk, Heeswijk-Dinther
aanvang: 19.30 uur

 

Foto: Hadeejer - archieffoto van eerdere Shakespeare in de kasteeltuin