Dit is het HaDeejer.nl archief  van: 2006  tot  september 2015

IMG 3830Ook in 2013 zet TRV-Bernheze in samenwerking met enkele van haar leden twee Culinaire Asperge Fietstochten uit rond het thema asperges. De vereniging nodigt u graag uit om te komen genieten van deze schitterende en verrukkelijke fietstochten vanaf eind april tot en met St Jansdag, 24 juni.

De opzet
U combineert het plezier van een fietstocht door het lentegroene Bernhezer landschap met het genot van een heerlijk drie-gangen asperge menu. U start bij één van de deelnemende restaurants met de fietstocht of met de eerste gang: een lekker voorgerecht. Vervolgens fietst u verder en geniet u van een nieuwe fietstocht die speciaal rond het thema asperges is uitgezet.
De tocht voert langs verschillende aspergevelden en u bezoekt onderweg het bedrijf van één van de hoogwaardige Bernhezer aspergetelers. Daar krijgt u alle informatie over asperges die u maar wilt hebben. U kunt er ook verse asperges kopen om thuis te bereiden. Als u langs het tweede restaurant komt, kunt u rustig de tijd nemen voor het tussengerecht, dat natuurlijk gemaakt is van asperges. Daarna fietst u verder en geniet van de mooie Bernhezer natuur, totdat u bij het derde restaurant aankomt. Het is tijd voor het hoofdgerecht, een aspergeschotel. Terwijl het zonnetje onder gaat, geniet u nog even na van een actieve en smakelijke dag in de Bernhezer natuur.

Startpunten
Alle deelnemende bedrijven zijn startpunten. Heesch: Bomenpark, Vorrselweg 3 te Heesch, Eetcafe 't Pumpke, Raadhuisplein 7 te Nistelrode en Aspergeteler Rosenhart, Middelpad 1 te Nistelrode. Heeswijk-Dinther: Restaurant Negen, Mgr. van Oorschotstraat 9 te Heeswijk-Dinther, Hotel-restaurant de Leygraaf, Meerstraat 45a te Heeswijk-Dinther en Aspergeteler Verkuijlen, Boterweg 2 te Heeswijk-Dinther.

De route
Het is 1 route van ca. 70 km met daarin 2 tussenstukken om ze te verkorten tot ca. 53 en 40 km met daarin 4 restaurants en 2 aspergetelers. De route staat hieronder weergegeven. Print hem uit, voordat u op weg gaat. U kunt de tocht ook afhalen bij de startpunten.

De gegevens

Route

Het is 1 route van ca. 70 km met daarin 2 tussenstukken om ze te verkorten tot ca. 53 en 40 km met daarin 4 restaurants en 2 aspergetelers.

Klik hier voor de route (.docx) of via deze link als PDF.

Tevens is de route als GPS beschikbaar: route 1   route 2

Print hem uit, voordat u op weg gaat. U kunt de tocht ook afhalen bij de startpunten. U kunt de fietsroutes ook wandelen.

Start U start bij één van de deelnemende restaurants of bij één van de aspergetelers. U kunt zelf kiezen waar u wilt starten. U bepaalt ook zelf waar u de gangen van het menu wilt nuttigen.
Deelnemende bedrijven Voor de route door Heesch en Nistelrode: aspergeteler Rosenhart, eetcafé 't Pumpke en Het Bomenpark.
Voor de route door Heeswijk-Dinther: aspergeteler Verkuijlen, restaurant Negen en hotel-restaurant De Leygraaf.
Menu Het menu is speciaal voor u samengesteld rond het thema asperges. Als u liever geen asperges eet, dan kunt u in overleg met de restaurants een keuze maken uit de menukaart.
Kosten Per restaurant rekent u het genuttigde menudeel af.

De culinaire asperge menu's

aspergegerechten

Restaurant

De Leygraaf

(7 dagen per week geopend vanaf 12.00 uur)

 

Asperge trio:

  • aspergepunt met gerookte zalm,
  • roerei met asperges en
  • klein kopje aspergesoep

Gefrituurde asperges met scampi’s en witte wijnsaus

Licht gebonden aspergesoep

Heldere runderbouillon met aspergepunten

Asperges op traditionele wijze:

  • asperges geserveerd met achterham,
  • gesmolten boter,
  • gehakte peterselie,
  • gekookte eieren,
  • nootmuskaat en
  • gekookte krielaardappeltjes

Vanilleroomijs met aardbei Romanoff

12,50

12,50

5,50

5,50

19,50

7,50

Restaurant Negen

(geopend van woensdag t/m zondag vanaf 12.00 uur)

Restaurant Negen biedt gedurende het seizoen een uitgebreide aspergekaart met 3 aspergevoorgerechten, 2 soepen en 3 hoofdgerechten.

Informeer naar de mogelijkheden.

 

Aspergeteler Verkuijlen

U kunt vers gestoken asperges kopen tegen dagprijs. Indien de werkzaamheden op het bedrijf het toelaten kunt u een korte rondleiding krijgen. Voor groepen raden wij u aan altijd te reserveren.

 

Eetcafé ’t Pumpke

(7 dagen per week geopend)

 

Frisse salade met asperges, gekookt ei en beenham

Gebonden aspergesoep met stukjes gekookt ei en hamreepjes

  • Klein
  • Groot

Asperges traditioneel met gesneden beenham, krieltjes, gekookt ei en botersaus

Tilapiafilet met een zachte dillesaus, asperges, ei en gekookte krieltjes

Gegrilde entrecote met asperges, bernaisesaus, gekookte krieltjes en gekookt ei

7,75

4,25
5,75

14,75

15,75

19,75

Het Bomenpark 

 

(zeven dagen per week geopend van 10.00 uur tot 23.00 uur)

Lauw warmeasperges met een tartaar van gemarineerde tonijn met wasabi room

asperges metiberico pata negra ham en een salade van zachtgekookt scharrelei met plattepeterselie en truffelolie

Asperge soep gevuld met Hollandse garnaaltjes en asperges

asperges,zacht gegaarde zeewolf,gepofte kerstomaatjes en botersaus

Asperges metpeelham, gekookt eitje, boter aardappeltjes

13,00

14,00

5,00

21,00


19,00

Aspergeteler Rosenhart U kunt vers gestoken asperges kopen tegen dagprijs. Indien de werkzaamheden op het bedrijf het toelaten kunt u een korte rondleiding krijgen. Wanneer u reserveert, is het wel mogelijk een rondleiding te krijgen. Voor groepen raden wij u aan altijd te reserveren.